Vergelijk hier de tarieven

Uitleg

Wat denkt u dat de woning ongeveer waard is? Als de woning momenteel te koop staat kunt u de vraagprijs invullen.

Sommige taxateurs hanteren voor duurdere (vaak grotere) woningen een hoger tarief. We willen u graag het juiste tarief tonen.

90% van de taxatie-aanvragen is binnen 3½ uur ingepland
"Binnen 10 minuten al telefoon van de makelaar"Dhr. Mulder "Alles lekker snel geregeld"Mvr. Smeets "Snel, tijdig en voor een mooie prijs een keurig rapport!"Dhr. Wassenaar

NWWI taxatie
NHG taxatie
VastgoedCert taxatie register
SCVM taxatie register

Aankoopmakelaar

Wat zijn de kosten voor de taxatie van een huis?

Taxatierapport kosten

De kosten voor een taxatie staan vaak niet vast. De taxatiekosten verschillen per taxatiebureau en makelaar en zijn soms onderhandelbaar. Veel makelaars en taxateurs hanteren richtlijnen waarbij de kosten van een taxatierapport afhangen van de waarde van de getaxeerde woning. De kosten van de taxatie zijn in dit geval dus een percentage van de taxatiewaarde. Er zijn ook taxateurs die een vaste taxatiekosten voor uw huis hanteren. Dit tarief is dus onafhankelijk van de taxatiewaarde.

Naast de taxatie kosten van een woning zijn er vaak nog overige kosten:

  • Kadastrale kosten voor het opvragen van perceelinformatie;
  • Gemeentelijke kosten;
  • Administratiekosten;
  • Validatiekosten;
  • BTW.

Bespreek goed met uw taxateur welke kosten bij zijn taxatierapport kosten inbegrepen zijn en welke niet. Door een vaste tarief te hanteren weet u van tevoren al precies wat de kosten van de taxatie van uw woning zijn. De taxatiekosten van uw woning zijn fiscaal aftrekbaar.

NWWI woningtaxatie kosten

De kosten voor de taxatie van uw huis hangen af van het feit of u een NWWI-validatie nodig hebt. Als u in aanmerking komt voor een NHG-hypotheek dan mag een taxatierapport alleen worden geaccepteerd indien deze is gevalideerd door een erkend instituut. Het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI) is een onafhankelijk taxatieinstituut dat geldt als validatiekeurmerk voor taxateurs. Het valideren door het NWWI brengt extra kosten met zich mee.

De laagste taxatiekosten voor uw woning vindt u via Taxatietarieven.nl. Op deze website vergelijkt u de tarieven van verschillende taxateurs met elkaar. Een taxatie van uw woning voor de laagste kosten zoekt u dus via Taxatietarieven.nl.

Meer informatie over taxatiekosten is te vinden op: www.kosten-taxatie-woning.nl