Vergelijk hier de tarieven

Uitleg

Wat denkt u dat de woning ongeveer waard is? Als de woning momenteel te koop staat kunt u de vraagprijs invullen.

Sommige taxateurs hanteren voor duurdere (vaak grotere) woningen een hoger tarief. We willen u graag het juiste tarief tonen.

90% van de taxatie-aanvragen is binnen 3½ uur ingepland

Kosten taxatie

De kosten voor een taxatie liggen tussen € 550,- en € 750,-. Iedere taxateur bepaalt zelf zijn of haar kosten voor taxatie van een woning. Dit kan een vast bedrag zijn, maar een percentage van de taxatiewaarde is ook niet ongebruikelijk.

Vind de goedkoopste taxateur bij u uit de buurt. Taxatiekosten vergelijken

Wat zijn taxatiekosten?

Taxatiekosten van uw huis worden door de taxateur berekend voor het uitvoeren van de taxatie en het opmaken van het taxatierapport. Daarnaast is het mogelijk dat de taxateur toeslagen rekent voor meerwerk en de validatie van het taxatierapport. Taxatiekosten voor een hypotheek zijn meestal iets hoger dan de kosten van een standaard taxatie, omdat sommige taxateurs de validatiekosten aan u doorberekenen.

Bijkomende taxatiekosten

De kosten van taxatie zijn niet alleen afhankelijk van het tarief van de taxateur en het type taxatie. Er zijn enkele bijkomende kosten, zoals:

  • Kadastrale kosten voor het opvragen van perceelinformatie;
  • Gemeentelijke kosten;
  • Administratiekosten;
  • Validatiekosten;
  • BTW.

Vind de goedkoopste taxateur bij u uit de buurt. Taxatiekosten vergelijken

"Binnen 10 minuten al telefoon van de makelaar"Dhr. Mulder "Alles lekker snel geregeld"Mvr. Smeets "Snel, tijdig en voor een mooie prijs een keurig rapport!"Dhr. Wassenaar
NRVT
NVM
VBO Makelaar
Vastgoedpro
NHG
Aankoopmakelaar
9,6
Beoordeling van Taxatie Tarieven: 9,6 / 10 - 97407 beoordelingen