Vergelijk hier de tarieven

Uitleg

Wat denkt u dat de woning ongeveer waard is? Als de woning momenteel te koop staat kunt u de vraagprijs invullen.

Sommige taxateurs hanteren voor duurdere (vaak grotere) woningen een hoger tarief. We willen u graag het juiste tarief tonen.

90% van de taxatie-aanvragen is binnen 3½ uur ingepland

Kosten taxatie

De kosten voor een taxatie liggen tussen € 250,- en € 750,-. Iedere taxateur bepaalt zelf zijn of haar kosten voor taxatie van een woning. Dit kan een vast bedrag zijn, maar een percentage van de taxatiewaarde is ook niet ongebruikelijk. Taxatiekosten van een woning zijn aftrekbaar, vraag dit na bij uw belastingadviseur. 

Vind de goedkoopste taxateur bij u uit de buurt en betaal nooit te veel. Vergelijk nu!

Taxatierapport kosten

De kosten van een taxatierapport zijn afhankelijk van de taxateur, de werkwijze van de taxateur (vast bedrag of percentage) en enkele overige variabelen. Hierbij moet u denken aan:

  • Kadastrale kosten voor het opvragen van perceelinformatie;
  • Gemeentelijke kosten;
  • Administratiekosten;
  • Validatiekosten;
  • BTW.

Bespreek goed met uw taxateur welke kosten zijn inbegrepen en welke niet. Door een vast tarief te hanteren weet u van tevoren al precies wat de kosten van de taxatie van uw woning zijn. 

Taxatiekosten huis

De kosten van een gevalideerd taxatierapport kunnen hoger liggen dan de kosten van een standaard taxatierapport. Als u in aanmerking komt voor een NHG-hypotheek, dan mag een taxatierapport alleen worden geaccepteerd indien deze is gevalideerd door een erkend instituut. Het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI) is een onafhankelijk taxatie-instituut dat geldt als validatiekeurmerk voor taxateurs. 

Wat kost een taxatierapport voor hypotheek? Vergelijk nu!

"Binnen 10 minuten al telefoon van de makelaar"Dhr. Mulder "Alles lekker snel geregeld"Mvr. Smeets "Snel, tijdig en voor een mooie prijs een keurig rapport!"Dhr. Wassenaar

NWWI taxatie
NHG taxatie
VastgoedCert taxatie register
SCVM taxatie register

Aankoopmakelaar
9,5
Beoordeling van Taxatie Tarieven: 9,5 / 10 - 65787 beoordelingen