Vergelijk hier de tarieven

Uitleg

Wat denkt u dat de woning ongeveer waard is? Als de woning momenteel te koop staat kunt u de vraagprijs invullen.

Sommige taxateurs hanteren voor duurdere (vaak grotere) woningen een hoger tarief. We willen u graag het juiste tarief tonen.

90% van de taxatie-aanvragen is binnen 3½ uur ingepland

Huis taxeren

Om de marktwaarde van een woning te weten, laat u een taxateur uw huis taxeren. Bij aankoop van een woning eist de geldverstrekker een woningtaxatie. Bij verkoop van een woning gebruikt u de taxatie van uw huis als richtlijn voor de vraagprijs.

Woning laten taxeren

Een erkend taxateur bepaalt de marktwaarde van uw woning. U geeft de taxateur een opdracht tot taxatie. Bij de woningtaxatie wordt de bouwkundige staat van de woning meegenomen in het waardeoordeel, maar een taxatie is geen bouwkundige keuring. 

In de volgende situaties moet u uw huis laten taxeren:

Hoe verloopt de taxatie van een huis?

De taxateur maakt een afspraak met u om uw huis te taxeren. Vervolgens komt hij op locatie om informatie te verkrijgen over de woning. De taxatie van een huis moet bestaan uit de volgende onderdelen:

  • Privaatrechtelijke aspecten;
  • Omschrijving omgeving en object;
  • Onderhoudstoestand;
  • Verontreiniging;
  • Onderbouwing waardeoordeel;
  • Publiekrechtelijke aspecten.

Taxatierapport na woningtaxatie

De bevindingen van de taxateur worden na afloop van de taxatie van uw huis vastgelegd in een taxatierapport. In het taxatierapport vindt u de marktwaarde van de woning en de totstandkoming van deze waarde. Als u de taxatie van uw huis voor een hypotheek gebruikt, heeft u een gevalideerd taxatierapport nodig. 

Kosten taxatie huis

De kosten voor taxatie van uw huis liggen tussen de € 250,- en € 750,-. Er kunnen toeslagen gelden voor meerwerk, zoals het meetaxeren van een verbouwing. De kosten van woningtaxatie verschillen per taxateur. Taxatietarieven.nl vergelijkt taxateurs bij u in de regio, zodat u de voordeligste taxateur kunt kiezen.

Vind de goedkoopste taxateur bij u uit de buurt. Vergelijk taxateurs nu!

"Binnen 10 minuten al telefoon van de makelaar"Dhr. Mulder "Alles lekker snel geregeld"Mvr. Smeets "Snel, tijdig en voor een mooie prijs een keurig rapport!"Dhr. Wassenaar
NRVT
NVM
VBO Makelaar
Vastgoedpro
NHG
Aankoopmakelaar
9,6
Beoordeling van Taxatie Tarieven: 9,6 / 10 - 95804 beoordelingen