Vergelijk hier de tarieven

Uitleg

Wat denkt u dat de woning ongeveer waard is? Als de woning momenteel te koop staat kunt u de vraagprijs invullen.

Sommige taxateurs hanteren voor duurdere (vaak grotere) woningen een hoger tarief. We willen u graag het juiste tarief tonen.

90% van de taxatie-aanvragen is binnen 3½ uur ingepland

Huis laten taxeren? Hier vergelijkt u woningtaxaties!

Wilt u een huis kopen en moet u hierdoor het huis laten taxeren? Als de woning getaxeerd is weet u zeker dat u de juiste prijs betaalt voor het huis. De erkende en ervaren taxateurs van Taxatietarieven.nl voeren de woningtaxatie uit en vertellen u hoeveel het huis waard is.

Taxatie woning voor hypotheek

Wanneer u een hypotheek wilt afsluiten voor uw woning zal de hypotheekverstrekker willen weten hoeveel de woning waard is. Een taxatie van uw huis voor de hypotheek is dus verplicht. De hypotheekverstrekker stelt daarbij verschillende eisen aan de woningtaxatie. Zo moet de taxateur erkend zijn en ingeschreven staan in en van de taxatieregisters (VastgoedCert of SCVM) en het taxatierapport van de woning moet voldoen aan de normen die zijn vastgesteld door het CHF (Centraal Hypothecair Fonds). Steeds meer geldverstrekkers eisen dus een gevalideerd taxatierapport, dit houdt in dat het taxatierapport en de taxateur aan strenge kwaliteitseisen moeten voldoen. Het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI), is een onafhankelijk, landelijk taxatie instituut dat geldt als keurmerk voor taxateurs.

Uit welke onderdelen bestaat een woningtaxatie?

Een taxatierapport van een huis moet bestaan uit de volgende onderdelen:

  • Privaatrechtelijke aspecten;
  • Omschrijving omgeving en object;
  • Onderhoudstoestand;
  • Verontreiniging;
  • Onderbouwing waardeoordeel;
  • Publiekrechtelijke aspecten.

De taxatierapporten opgesteld door de erkende taxateurs van Taxatietarieven.nl voldoen allemaal aan de laatste normen vastgesteld door het CHF en zullen dus worden geaccepteerd door alle geldverstrekkers. Indien gewenst kunt u aangeven dat u een NWWI gevalideerd taxatierapport ontvangt.

Taxatie huis

Nu de woning van uw dromen laten taxeren? De kosten voor een taxatie van uw huis kunnen per taxateur behoorlijk verschillen. Het is daarom verstandig om de tarieven van taxateurs met elkaar te vergelijken. Weten wat de taxatiekosten voor uw huis zijn? Vergelijk dan nu de prijzen van taxateurs bij u in de buurt en vraag een taxatierapport aan. Taxateurs bepalen hun tarieven voor een woningtaxatie op twee manieren: een tarief van 1,85 promille van de taxatiewaarde van de woning of een vast tarief. De taxatiekosten voor een woningtaxatie zijn wanneer er sprake is van een NWWI taxatie hoger dan de kosten voor een niet-gevalideerde woningtaxatie. Het is verstandig om ook hier rekening mee te houden bij de keuze voor een taxateur.

Weten wat de kosten voor de taxatie van uw woning zijn? Op taxatietarieven.nl vindt u de tarieven voor goedkope woningtaxaties. Wanneer u uw gegevens invoert verschijnt er een lijst met de goedkoopste taxateurs bij u in de buurt. 

Vul hierboven de geschatte waarde van de woning in en vind de goedkoopste taxateurs bij u in de buurt!

"Binnen 10 minuten al telefoon van de makelaar"Dhr. Mulder "Alles lekker snel geregeld"Mvr. Smeets "Snel, tijdig en voor een mooie prijs een keurig rapport!"Dhr. Wassenaar

NWWI taxatie
NHG taxatie
VastgoedCert taxatie register
SCVM taxatie register

Aankoopmakelaar