Vergelijk hier de tarieven

Uitleg

Wat denkt u dat de woning ongeveer waard is? Als de woning momenteel te koop staat kunt u de vraagprijs invullen.

Sommige taxateurs hanteren voor duurdere (vaak grotere) woningen een hoger tarief. We willen u graag het juiste tarief tonen.

90% van de taxatie-aanvragen is binnen 3½ uur ingepland

Aankoop taxatie

Een taxatie bij de aankoop van een woning is nodig voor de aanvraag van een hypotheek. De taxatiewaarde bepaalt de maximale hoogte van de hypotheek. Een taxateur neemt alle details van de woning op in een taxatierapport en bepaalt zo de taxatiewaarde. De kosten van een taxatie bij een huis kopen verschillen sterk.

Wanneer huis taxeren bij aankoop?

De aankoop taxatie vindt meestal plaats na de onderhandelingen. Op deze manier investeert u niet in de woning voordat u weet of de woning daadwerkelijk van u is. Een taxateur zet alle details van de woning, zoals het oppervlak, de type woning, onderhoudsstaat en de omgevingseigenschappen, op een rijtje. De aankoop taxatie van een woning hangt samen met de ontbindende voorwaarde van financiering: wanneer de woning minder waard is dan de verkoopprijs, krijgt u geen volledige financiering. De woning taxeren voor aankoop heeft dus als voordeel dat u niet voor verrassingen omtrent de werkelijke waarde van uw droomhuis komt te staan. 

Taxatie aankoop woning

U heeft een taxatie bij aankoop van uw woning nodig om een hypotheek te krijgen. Banken en hypotheekverstrekkers baseren de maximale hypotheek op de taxatiewaarde van uw woning. U krijgt maximaal 100% van de taxatiewaarde als hypotheek. U laat uw woning taxeren als u daadwerkelijk een hypotheekaanvraag indient. Een gevalideerd taxatierapport bij aankoop van een huis is een van de documenten die u moet aanleveren bij uw geldverstrekker.

Onthoud goed dat een taxatierapport geen bouwkundige keuring is. Eventuele bouwkundige problemen worden niet apart benoemd in het rapport. Wel is het mogelijk dat de toevoeging ‘nader bouwkundig onderzoek gewenst’ is opgenomen, wat inhoudt dat er enige twijfels zijn over de bouwkundige staat van de woning.

Huis kopen taxatie kosten

De tarieven van een taxatie bij aankoop van een nieuwe woning verschillen. Sommige taxateurs werken met een vast tarief, terwijl anderen de kosten per keer berekenen. Zo kunnen er nog kadasterkosten, gemeentelijke leges en administratiekosten bij komen. De bank vraagt meestal om een NWWI gevalideerde taxatie. Hier moet u op letten als u om het taxatierapport voor de aankoop van uw woning vraagt. Meestal zijn deze taxatierapporten iets duurder, maar er wordt fraude mee voorkomen.

Taxateurs mogen hun eigen prijs bepalen, waardoor er grote prijsverschillen op de markt zijn. Het loont om taxatietarieven te vergelijken. Zo bespaart u snel op een aankoop taxatie. Vergelijk bij ons alle tarieven, zodat u niet teveel betaalt voor een taxatie van een nieuwe woning.

"Binnen 10 minuten al telefoon van de makelaar"Dhr. Mulder "Alles lekker snel geregeld"Mvr. Smeets "Snel, tijdig en voor een mooie prijs een keurig rapport!"Dhr. Wassenaar
NRVT
NVM
VBO Makelaar
Vastgoedpro
NHG
Aankoopmakelaar
9,6
Beoordeling van Taxatie Tarieven: 9,6 / 10 - 95967 beoordelingen