Vergelijk hier de tarieven

Uitleg

Wat denkt u dat de woning ongeveer waard is? Als de woning momenteel te koop staat kunt u de vraagprijs invullen.

Sommige taxateurs hanteren voor duurdere (vaak grotere) woningen een hoger tarief. We willen u graag het juiste tarief tonen.

90% van de taxatie-aanvragen is binnen 3½ uur ingepland

Taxatierapport aankoop woning

De aankoop taxatie van een woning hangt samen met de ontbindende voorwaarde van financiering: wanneer de woning minder waard is dan u wilt betalen krijgt u geen volledige financiering. De woning taxeren voor aankoop heeft dus als voordeel dat u niet voor verrassingen omtrent de werkelijke waarde van uw droomhuis komt te staan. 

Waarom moet ik een woning taxeren voor aankoop?

Een huis laten taxeren voor aankoop is om verschillende redenen vaak verplicht. De twee meest voorkomende redenen van een taxatie bij aankoop van een woning zijn het verkrijgen van een hypotheek en extra informatie voor uzelf. Meestal wordt de taxatie bij aankoop van een huis pas aangevraagd als de koop nagenoeg zeker is. Zo voorkomt u extra kosten als u de woning heeft laten taxeren voor aankoop, maar door gebreken niet overgaat tot aankoop. De aankoop taxatie moet verplicht door een externe partij gedaan worden.

Wat kost een aankoop taxatie?

De tarieven van een taxatie bij aankoop van een woning zijn vrij. Vergelijk bij ons alle tarieven, zodat u niet teveel betaalt voor een taxatie. Sommige taxateurs werken met een vast tarief, terwijl anderen de kosten per keer berekenen. Zo kunnen er nog kadasterkosten, gemeentelijke leges en administratiekosten bij komen. De bank vraagt meestal om een NWWI gevalideerde taxatie. Hier moet u op letten als u om het taxatierapport voor de aankoop van uw woning vraagt. Meestal zijn deze taxatierapporten iets duurder, maar er wordt fraude mee voorkomen.

Hoe gaat een taxatie bij aankoop van een woning precies?

Een taxateur heeft veel vergelijkingsmateriaal, dus een woning taxeren voor aankoop kost hem meestal een half uur. Daarna moet hij de kadastrale en gemeentelijke gegevens opvragen om het taxatierapport compleet te maken. Dit alles moet binnen een week te doen zijn. Wilt u zekerheid omtrent de duur van het opstellen van het rapport, vraag dit dan voor de zekerheid even na bij de taxateur.

Onthoud goed dat een taxatierapport geen bouwkundige keurig is. Eventuele bouwkundige problemen worden niet apart benoemd in het rapport. Wel is het mogelijk dat de toevoeging ‘nader bouwkundig onderzoek gewenst’ is opgenomen, wat inhoudt dat er enige twijfels zijn over de bouwkundige staat van de woning.

In dit blog van liberoaankoop.nl vind u vijf veelgestelde vragen rondom de taxatie van een woning. 

"Binnen 10 minuten al telefoon van de makelaar"Dhr. Mulder "Alles lekker snel geregeld"Mvr. Smeets "Snel, tijdig en voor een mooie prijs een keurig rapport!"Dhr. Wassenaar

NWWI taxatie
NHG taxatie
VastgoedCert taxatie register
SCVM taxatie register

Aankoopmakelaar
9,5
Beoordeling van Taxatie Tarieven: 9,5 / 10 - 55708 beoordelingen