Vergelijk hier de tarieven

Uitleg

Wat denkt u dat de woning ongeveer waard is? Als de woning momenteel te koop staat kunt u de vraagprijs invullen.

Sommige taxateurs hanteren voor duurdere (vaak grotere) woningen een hoger tarief. We willen u graag het juiste tarief tonen.

90% van de taxatie-aanvragen is binnen 3½ uur ingepland

Taxatie hypotheek

Als je een huis wilt kopen met een hypotheek, heb je een taxatie nodig als bewijs van de woningwaarde. Een taxatie voor uw hypotheek moet altijd gevalideerd zijn. Daarnaast moet de taxatie uitgevoerd zijn door een onafhankelijke taxateur die niet als makelaar betrokken is. 

Goedkope taxaties voor hypotheek. Vergelijk taxateurs!

Hoe werkt een taxatie voor hypotheek?

Bij een taxatie voor een hypotheek zal te taxateur zowel op afstand als op locatie de woningwaarde bepalen. Zodra de taxateur alle noodzakelijke  informatie heeft, verwerkt hij dit in een taxatierapport. Daarin vindt u de marktwaarde van de woning en de onderbouwing hiervan. De taxatie van uw woning voor het verkrijgen van een hypotheek moet na opmaak van het taxatierapport gevalideerd worden. 

Taxatierapport voor hypotheek

Een taxatierapport voor een hypotheek is gebonden aan enkele regels. Er is door alle banken en hypotheekverstrekkers afgesproken aan welke kwaliteitseisen een taxatie voor uw hypotheek moeten voldoen: 

  1. Taxateur staat ingeschreven in een van het erkende taxatieregisters NRVT;
  2. Taxateur is lid zijn van een van de drie makelaarsbrancheverenigingen NVM, VBO, of VastgoedPRO;
  3. Het taxatierapport wordt opgemaakt conform de laatste normen vastgesteld door Centraal Hypothecair Fonds;
  4. Taxateur is voldoende bekend met de plaats of regio van het te taxeren object. De geldverstrekkers verschillen onderling wat betreft de maximale afstand tussen de standplaats van de taxateur en het adres van de te taxeren woning. Om hier zekerheid over te hebben, kunt u het beste de voorwaarden van uw geldverstrekker controleren.

Bij een financieringsaanvraag met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) stelt het NHG verplicht dat er een validatie van het taxatierapport wordt gedaan via een taxatiekeurmerkinstituut. Dit brengt extra kosten voor het taxatierapport voor hypotheek met zich mee, welke de taxateur meestal zal doorberekenen aan de klant.

Kosten taxatierapport voor hypotheek

De gemiddelde prijs voor een taxatie voor hypotheek is € 350,-. Taxateurs bepalen hun eigen tarieven, dus het is mogelijk dat uw taxatie voor hypotheek meer of minder kost dan het gemiddelde. U bespaart geld door een goedkope taxateur te kiezen via Taxatietarieven.nl.

Goedkope taxaties voor hypotheek. Vergelijk taxateurs!

"Binnen 10 minuten al telefoon van de makelaar"Dhr. Mulder "Alles lekker snel geregeld"Mvr. Smeets "Snel, tijdig en voor een mooie prijs een keurig rapport!"Dhr. Wassenaar
NRVT
NVM
VBO Makelaar
Vastgoedpro
NHG
Aankoopmakelaar
9,6
Beoordeling van Taxatie Tarieven: 9,6 / 10 - 98167 beoordelingen