Vergelijk hier de tarieven

Uitleg

Wat denkt u dat de woning ongeveer waard is? Als de woning momenteel te koop staat kunt u de vraagprijs invullen.

Sommige taxateurs hanteren voor duurdere (vaak grotere) woningen een hoger tarief. We willen u graag het juiste tarief tonen.

90% van de taxatie-aanvragen is binnen 3½ uur ingepland

Taxatie hypotheek

Bij de aanvraag van een hypotheek heeft u een gevalideerd taxatierapport nodig. De taxatie voor uw hypotheek moet worden uitgevoerd door een onafhankelijke taxateur die niet als makelaar betrokken is bij de aan- of verkoop van de woning.

Goedkope taxaties voor hypotheek. Vergelijk nu!

Taxatie voor hypotheek

De geldverstrekker accepteert enkel een gevalideerd taxatierapport. Er is door alle banken en hypotheekverstrekkers afgesproken aan welke kwaliteitseisen een taxatie voor uw hypotheek moeten voldoen: 

  1. Taxateur staat ingeschreven in een van de twee erkende taxatieregisters VastgoedCert of SCVM;
  2. Taxateur is lid zijn van een van de drie makelaarsbrancheverenigingen NVM, VBO, of VastgoedPRO;
  3. Het taxatierapport wordt opgemaakt conform de laatste normen vastgesteld door Centraal Hypothecair Fonds;
  4. Taxateur is voldoende bekend met de plaats of regio van het te taxeren object. De geldverstrekkers verschillen onderling wat betreft de maximale afstand tussen de standplaats van de taxateur en het adres van de te taxeren woning. Om hier zekerheid over te hebben, kunt u het beste de voorwaarden van uw geldverstrekker controleren.

Bij een financieringsaanvraag met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) stelt het NHG verplicht dat er een validatie van het taxatierapport wordt gedaan via een taxatiekeurmerkinstituut. Dit brengt extra kosten voor het taxatierapport voor hypotheek met zich mee, welke de taxateur meestal zal doorberekenen aan de klant.

Taxatierapport hypotheek

Een taxatierapport voor hypotheek is na opmaak gecontroleerd en goedgekeurd door een validatie-instituut. Meestal voert het NWWI de controle uit, dit is verreweg het grootste validatie-instituut. Zij controleren of uw taxatierapport aan alle kwaliteitseisen voldoet.

Kosten taxatierapport voor hypotheek

De gemiddelde prijs voor een taxatie voor hypotheek is € 350,-. Taxateurs bepalen hun eigen tarieven, dus het is mogelijk dat uw taxatie voor hypotheek meer of minder kost dan het gemiddelde. U bespaart geld door een goedkope taxateur te kiezen via Taxatietarieven.nl.

"Binnen 10 minuten al telefoon van de makelaar"Dhr. Mulder "Alles lekker snel geregeld"Mvr. Smeets "Snel, tijdig en voor een mooie prijs een keurig rapport!"Dhr. Wassenaar

NWWI taxatie
NHG taxatie
VastgoedCert taxatie register
SCVM taxatie register

Aankoopmakelaar
9,5
Beoordeling van Taxatie Tarieven: 9,5 / 10 - 65848 beoordelingen