Vergelijk hier de tarieven

Uitleg

Wat denkt u dat de woning ongeveer waard is? Als de woning momenteel te koop staat kunt u de vraagprijs invullen.

Sommige taxateurs hanteren voor duurdere (vaak grotere) woningen een hoger tarief. We willen u graag het juiste tarief tonen.

90% van de taxatie-aanvragen is binnen 3½ uur ingepland

Kwaliteitseisen van een taxateur

Er zijn veel kwaliteitseisen waar een taxateur aan moet voldoen. Een taxateur moet beëdigd zijn voordat hij zijn beroep uit mag oefenen. Hij moet voldoen aan de eisen die worden gesteld aan de certificeringsregeling. Er zijn meerdere organisaties waar een taxateur bij aangesloten kan zijn om de kwaliteit te waarborgen. Op deze pagina leggen we uit waar u een goede taxateur aan herkent.

Vind de goedkoopste taxateur bij u uit de buurt en betaal nooit te veel. Vergelijk nu!

Goede taxateur

Een goede taxateur moet in elk geval aan de volgende vier eisen voldoen: 

  1. Ingeschreven staan in een van het erkende taxatieregister NRVT;
  2. Lid zijn van een van de drie makelaarsbrancheverenigingen NVM, VBO of VastgoedPRO;
  3. Het taxatierapport opmaken conform de laatste normen vastgesteld door Centraal Hypothecair Fonds;
  4. Voldoende bekend zijn met de plaats of regio van het te taxeren object.

Daarnaast is het gebruikelijk (en soms expliciet verlangd door de hypotheekgeldverstrekker) dat de taxateur aan de volgende zaken voldoet:

  • In het bezit zijn van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering, afgesloten bij een erkende verzekeraar;
  • Niet voorkomen op de "zwarte en grijze lijsten" van hypotheekgeldverstrekkers;
  • Zelf als taxateur de taxatieactiviteiten verrichten;
  • Voortdurend zijn/haar kennisniveau op peil houden;
  • Aangesloten zijn bij het NWWI.

Taxateursregister

Om de kwaliteit van dienstverlening te waarborgen, moeten taxateurs ingeschreven staan bij het erkende taxatieregister: NRVT. Alle ingeschreven makelaars en taxateurs zijn in het bezit van het DNV-certificaat makelaar/taxateur onroerende zaken of taxateur onroerende zaken. Een taxateur die ingeschreven staat bij het NRVT register is in het bezit van een geldige en toereikende beroepsaansprakelijkheids-verzekering en heeft een Verklaring Omtrent het Gedrag moeten aanleveren.

NWWI

Het Nederlands Woning Waarde Instituut, afgekort NWWI, is een onafhankelijk, landelijk taxatie-instituut dat geldt als keurmerk voor taxateurs. Financiers, hypotheekintermediairs en consumenten kunnen bij het NWWI terecht voor transparante informatie over de waarde van woningen. Het NWWI kan ervoor zorgen dat u de beschikking krijgt over een gevalideerd taxatierapport

NVM

De Nederlandse Vereniging voor Makelaars en Taxateurs, NVM, is de grootste Nederlandse vereniging voor makelaars en vastgoeddeskundigen. De NVM is thuis in alle marktsegmenten en geeft doelgerichte ondersteuning aan de aangesloten leden. Namens de leden zorgt de NVM voor krachtige belangenbehartiging richting overheid en politiek. 

VastgoedPRO

VastgoedPRO is de enige beroepsorganisatie in Nederland waarin makelaars, taxateurs en andere vastgoed professionals verenigd en georganiseerd zijn. In december 2009 is VastgoedPRO als organisatie ontstaan vanuit fusie tussen Landelijke Makelaars Vereniging (LMV) en Register van Vastgoed Taxateurs (RVT). Hoewel VastgoedPRO eind 2009 is opgericht, gaat de historie van de grondleggers van VastgoedPRO (voorheen LMV en RVT Makelaars) meer dan twintig jaar terug. Deze jarenlange expertise en deskundigheid vormen de basis van kwaliteit, deskundigheid en professionaliteit van de huidige aangesloten leden.

VBO

VBO Makelaar is de snelst groeiende en tweede brancheorganisatie voor makelaars en taxateurs in onroerend goed. De ruim 1000 makelaars/taxateurs richten zich op Wonen, Bedrijfsmatig Vastgoed, Agrarisch Vastgoed en/of (WOZ-)taxaties. De VBO-leden staan voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Ze zijn vakbekwaam en worden permanent getoetst op hun vakkennis. Om de kwaliteit van dienstverlening te waarborgen, zijn de VBO-leden gehouden aan de gedragscode.

NHG

De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) wordt verstrekt door de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen. Het is de naam van de garantie die u kunt krijgen als u een lening afsluit voor het kopen of verbouwen van een woning. Hiermee staat het Waarborgfonds garant voor de terugbetaling van uw hypotheek aan de geldverstrekker. Het NHG stelt verplicht dat u een gevalideerd taxatierapport aanlevert. Deze validatie wordt gedaan via een taxatiekeurmerkinstituut. 

CHF

Het Contactorgaan Hypothecair Financiers (CHF) is de koepel waarbinnen hypotheekverstrekkers gedragsregels hebben afgesproken. Het CHF is in 1990 opgericht door de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB), het Verbond van Verzekeraars, de Vereniging van Bedrijfstakpensioenfondsen en Bouwfonds Hypotheken B.V.. De NVB voert het secretariaat voor het CHF. Doel van het CHF is onder andere toezien op de naleving van de gedragscode.

Zo werkt Taxatietarieven.nl

"Binnen 10 minuten al telefoon van de makelaar"Dhr. Mulder "Alles lekker snel geregeld"Mvr. Smeets "Snel, tijdig en voor een mooie prijs een keurig rapport!"Dhr. Wassenaar
NRVT
NVM
VBO Makelaar
Vastgoedpro
NHG
Aankoopmakelaar
9,6
Beoordeling van Taxatie Tarieven: 9,6 / 10 - 97255 beoordelingen