Vergelijk hier de tarieven

Uitleg

Wat denkt u dat de woning ongeveer waard is? Als de woning momenteel te koop staat kunt u de vraagprijs invullen.

Sommige taxateurs hanteren voor duurdere (vaak grotere) woningen een hoger tarief. We willen u graag het juiste tarief tonen.

90% van de taxatie-aanvragen is binnen 3½ uur ingepland
"Binnen 10 minuten al telefoon van de makelaar"Dhr. Mulder "Alles lekker snel geregeld"Mvr. Smeets "Snel, tijdig en voor een mooie prijs een keurig rapport!"Dhr. Wassenaar

NWWI taxatie
NHG taxatie
VastgoedCert taxatie register
SCVM taxatie register

Aankoopmakelaar

Het taxatierapport

Wanneer u een financiering aan wilt vragen voor uw nieuwe woning, uw huidige hypotheek wilt oversluiten, een 2e hypotheek aan wilt vragen of wanneer er sprake is van specifieke overdrachten heeft u een taxatierapport nodig.

De taxateurs van Taxatietarieven.nl zorgen ervoor dat u van iedere taxatie een taxatierapport ontvangt. Dit rapport wordt door banken en financiële instellingen verplicht gesteld voor het aanvragen van een hypotheek. Een taxatierapport is nodig voor de zekerheid omtrent de reële waarde van de woning waarvoor u een hypotheek aanvraagt en dient opgesteld te worden door een erkende taxateur. Het rapport moet daarnaast voldoen aan de normen vastgesteld door het Centraal Hypothecair Fonds (CHF) in samenwerking met de brancheverenigingen (NVM, VBO en VastgoedPRO).

In een taxatie rapport worden verschillende aspecten opgenomen. Dit zijn onder andere:

  • Soort woning;
  • Plaats en buurt waarin de woning ligt;
  • Grootte, aard en indeling van de woning;
  • Aanwezigheid van tuin, garage, balkon enz.;
  • Omgevingsfactoren;
  • Bouwkundige kwaliteit en staat van onderhoud van de woning en installaties;
  • Het niveau van afwerking;
  • Esthetische en architectonische kwaliteit;
  • Verplichtingen en rechten die op de grond rusten.

De taxateurs van Taxatietarieven.nl zijn allemaal aangesloten bij een van de brancheorganisaties en staan vermeld in een van de taxateurs registers (VastgoedCert of SCVM). Daarnaast voldoen alle opgestelde taxatie rapporten aan de normen die vastgesteld zijn door het CHF, het taxatierapport wordt dan ook altijd geaccepteerd door geldverstrekkers.

Vergelijk de taxatietarieven van verschillende taxateurs bij u in de buurt en kies de goedkoopste taxateur!


De kosten van verschillende taxateurs vergelijkt u hierboven. Vul de geschatte waarde en uw postcode in en u vindt de goedkoopste taxateurs bij u in de buurt!