Vergelijk hier de tarieven

Uitleg

Wat denkt u dat de woning ongeveer waard is? Als de woning momenteel te koop staat kunt u de vraagprijs invullen.

Sommige taxateurs hanteren voor duurdere (vaak grotere) woningen een hoger tarief. We willen u graag het juiste tarief tonen.

90% van de taxatie-aanvragen is binnen 3½ uur ingepland

Taxatierapport laten maken

Wanneer u een financiering aan wilt vragen voor uw nieuwe woning, uw huidige hypotheek wilt oversluiten, een tweede hypotheek aan wilt vragen of wanneer er sprake is van specifieke overdrachten moet u een taxatierapport aanvragen.

Taxatierapport opvragen

De taxateurs van Taxatietarieven.nl zijn allemaal aangesloten bij een van de brancheorganisaties en staan vermeld in een van de registers (VastgoedCert of SCVM). De geldigheid van het taxatierapport is dus nooit een twijfel. Daarnaast voldoen alle opgestelde taxatierapporten aan de normen die vastgesteld zijn door het CHF, het taxatierapport wordt dan ook altijd geaccepteerd door geldverstrekkers. In een taxatierapport voor een woning worden verschillende aspecten opgenomen. Dit zijn onder andere:

  • Soort woning;
  • Plaats en buurt waarin de woning ligt;
  • Grootte, aard en indeling van de woning;
  • Aanwezigheid van tuin, garage, balkon enz.;
  • Omgevingsfactoren;
  • Bouwkundige kwaliteit en staat van onderhoud van de woning en installaties;
  • Het niveau van afwerking;
  • Esthetische en architectonische kwaliteit;
  • Verplichtingen en rechten die op de grond rusten.

Wij hebben een voorbeeld taxatierapport voor u. Onze taxatierapporten voldoen aan de eisen voor een nwwi- of nhg-taxatierapport.

Taxatierapport woning

Een taxatierapport is nodig voor de zekerheid omtrent de reële waarde van de woning waarvoor u een hypotheek aanvraagt en dient opgesteld te worden door een erkende taxateur. Voor gegarandeerde acceptatie van het taxatierapport moet u een gevalideerd taxatierapport laten maken. Een gevalideerd taxatierapport voor een woning voldoet aan de strenge eisen van geldverstrekkers. Het rapport moet daarnaast voldoen aan de normen vastgesteld door het Centraal Hypothecair Fonds (CHF) in samenwerking met de brancheverenigingen (NVM, VBO en VastgoedPRO). 

Vergelijk de taxatietarieven van verschillende taxateurs bij u in de buurt. Een taxatierapport opvragen doet u via Taxatietarieven.nl!

"Binnen 10 minuten al telefoon van de makelaar"Dhr. Mulder "Alles lekker snel geregeld"Mvr. Smeets "Snel, tijdig en voor een mooie prijs een keurig rapport!"Dhr. Wassenaar

NWWI taxatie
NHG taxatie
VastgoedCert taxatie register
SCVM taxatie register

Aankoopmakelaar
9,5
Beoordeling van Taxatie Tarieven: 9,5 / 10 - 55705 beoordelingen