Vergelijk hier de tarieven

Uitleg

Wat denkt u dat de woning ongeveer waard is? Als de woning momenteel te koop staat kunt u de vraagprijs invullen.

Sommige taxateurs hanteren voor duurdere (vaak grotere) woningen een hoger tarief. We willen u graag het juiste tarief tonen.

90% van de taxatie-aanvragen is binnen 3½ uur ingepland

Taxateur

Een taxateur bepaalt de waarde van uw woning en maakt een taxatierapport. Dit is nodig bij aan- en verkoop van uw woning. Bij aankoop van een woning is een gevalideerde taxatie verplicht. Bij verkoop van een woning is een taxatierapport handig voor het inschatten van de verkoopprijs.

Wat is een taxateur?

Een taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van uw woning vaststelt. Na afloop van een taxatie krijgt u een taxatierapport. Hij komt naar uw woning om de waarde van de woning te bepalen. Tijdens de woningopname worden zo veel mogelijk details over de woning genoteerd. Denk hierbij aan oppervlakte van de woning, woningtype en bouwkundige kwaliteit van de woning. Op basis van deze woningopname maakt de taxateur een taxatierapport op. Hierin beschrijft hij de woning tot in detail en onderbouwt hij het uiteindelijke waardeoordeel.

Wanneer taxateur nodig?

Meestal heeft u een taxatie nodig bij verkoop of aankoop van uw woning. Als u hiervoor een hypotheek nodig aanvraagt, heeft u een gevalideerd taxatierapport nodig. Andere situaties waarin een taxatie nodig is, zijn bijvoorbeeld het afsluiten of aanpassen van een verzekering en het verdelen van bezittingen.

Hoe kies je een taxateur?

Bij het kiezen van een taxateur moet u rekening houden met meerdere factoren:

  • Hij moet onafhankelijk zijn. Dit betekent dat hij niet als makelaar betrokken mag zijn bij de aan- of verkoop van uw woning.

  • Hij moet bij u in de regio gevestigd zijn, omdat hij kennis moet hebben van de lokale woningmarkt. Dit betekent dat de taxateur maar een x-aantal kilometers van de woning gevestigd mag zijn. Meestal is dit ongeveer twintig kilometer, maar de eisen verschillen per hypotheekverstrekker.

  • Hij moet op het juiste moment beschikbaar zijn. Een taxatierapport mag meestal niet ouder dan zes maanden zijn op het moment dat u de hypotheekaanvraag indient.

Wat kost een taxateur?

Een taxateur kost tussen de € 250,- en € 750,-. De taxatiekosten bestaan uit onder andere:

  • Het tarief van de taxateur;
  • Kadasterkosten;
  • Gemeentelijke kosten;
  • Administratiekosten;
  • BTW.

Vind de goedkoopste taxateur bij u uit de buurt en betaal nooit te veel.

Vergelijk taxateurs!

"Binnen 10 minuten al telefoon van de makelaar"Dhr. Mulder "Alles lekker snel geregeld"Mvr. Smeets "Snel, tijdig en voor een mooie prijs een keurig rapport!"Dhr. Wassenaar
NRVT
NVM
VBO Makelaar
Vastgoedpro
NHG
Aankoopmakelaar
9,6
Beoordeling van Taxatie Tarieven: 9,6 / 10 - 98167 beoordelingen