Vergelijk hier de tarieven

Uitleg

Wat denkt u dat de woning ongeveer waard is? Als de woning momenteel te koop staat kunt u de vraagprijs invullen.

Sommige taxateurs hanteren voor duurdere (vaak grotere) woningen een hoger tarief. We willen u graag het juiste tarief tonen.

90% van de taxatie-aanvragen is binnen 3½ uur ingepland

Taxateur

Een taxateur bepaalt de waarde van uw woning bij aankoop of verkoop. Bij aankoop van een woning is een gevalideerde taxatie verplicht. Bij verkoop van een woning is een taxatie handig voor het inschatten van de verkoopprijs.

Wat is een taxateur?

Een taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van een object vaststelt. U moet hierbij denken aan woningen, gebouwen of andere bezittingen waarover de taxateur een onafhankelijk oordeel velt. Na afloop van een taxatie stelt de taxateur een taxatierapport op. Meestal heeft u een taxateur nodig bij aankoop of verkoop van uw woningen. Andere situaties waarin u een taxateur nodig heeft, zijn bijvoorbeeld het afsluiten of aanpassen van een verzekering en het verdelen van bezittingen.

Wat doet een taxateur?

Een taxateur komt naar uw woning om de waarde van de woning te bepalen. Hij begint met een woningopname. Tijdens de woningopname noteert de taxateur zo veel mogelijk details over de woning. Denk hierbij aan oppervlakte van de woning, woningtype en bouwkundige kwaliteit van de woning. Op basis van deze woningopname maakt de taxateur een taxatierapport op. Hierin beschrijft hij de woning tot in detail en onderbouwt hij het uiteindelijke waardeoordeel.

Hoe kies je een taxateur?

Bij het kiezen van een taxateur moet u rekening houden met meerdere factoren:

  • De taxateur moet onafhankelijk zijn. Dit betekent dat hij niet als makelaar betrokken mag zijn bij de aan- of verkoop van uw woning.

  • De taxateur moet bij u in de regio gevestigd zijn, omdat hij kennis moet hebben van de lokale woningmarkt. Dit betekent dat de taxateur maar een x-aantal kilometers van de woning gevestigd mag zijn. Meestal is dit ongeveer twintig kilometer, maar de eisen verschillen per hypotheekverstrekker.

  • De taxateur moet op het juiste moment beschikbaar zijn. Een taxatierapport mag meestal niet ouder dan zes maanden zijn op het moment dat u de hypotheekaanvraag indient.

Erkend taxateur vinden

U vindt het eenvoudigst een taxateur door meerdere taxateurs te vergelijken op prijs en kwaliteit. U mag uw eigen taxateur kiezen, zolang u rekening houdt met de onafhankelijkheid, afstand en tijd tot de hypotheekaanvraag. Taxatietarieven.nl vergelijkt taxateurs bij u in de buurt op basis van prijs en kwaliteit.

Vind de goedkoopste taxateur bij u uit de buurt en betaal nooit te veel.

Vergelijk nu!

"Binnen 10 minuten al telefoon van de makelaar"Dhr. Mulder "Alles lekker snel geregeld"Mvr. Smeets "Snel, tijdig en voor een mooie prijs een keurig rapport!"Dhr. Wassenaar

NWWI taxatie
NHG taxatie
VastgoedCert taxatie register
SCVM taxatie register

Aankoopmakelaar
9,5
Beoordeling van Taxatie Tarieven: 9,5 / 10 - 59465 beoordelingen