Vergelijk hier de tarieven

Uitleg

Wat denkt u dat de woning ongeveer waard is? Als de woning momenteel te koop staat kunt u de vraagprijs invullen.

Sommige taxateurs hanteren voor duurdere (vaak grotere) woningen een hoger tarief. We willen u graag het juiste tarief tonen.

90% van de taxatie-aanvragen is binnen 3½ uur ingepland

Gevalideerd taxatierapport

Een gevalideerd taxatierapport is verplicht bij het aanvragen van een hypotheek. Uw taxatierapport wordt gecontroleerd door een validatie-instituut, omdat het moet voldoen aan de eisen van uw geldverstrekker. Elke taxateur die is aangesloten bij taxatietarieven.nl levert gevalideerd taxatierapporten met gegarandeerde acceptatie.

Vind de taxatie met validatie bij u uit de buurt en betaal nooit te veel. Vergelijk taxaties!

Gevalideerde taxatie

Een gevalideerde taxatie moet voldoen aan specifieke kwaliteitseisen. De taxateur stelt een taxatierapport op met alle details van uw woning. Dit rapport wordt gevalideerd door een gecertificeerd validatie-instituut dat is aangesloten bij Stichting Taxaties en Validaties (StenV), zoals het NWWI. De volgende zaken worden gecontroleerd:

  • De juistheid van de werkwijze van de taxateur;
  • De correctheid van de onderbouwing van de woningwaarde;
  • De aanwezigheid van alle vereiste bijlagen.

Het taxatierapport wordt goedgekeurd als bovenstaande zaken in orde zijn. 

Wanneer gevalideerd taxatierapport nodig?

Een gevalideerd taxatierapport is nodig als u koopt en/of een hypotheek afsluit of aanpast, heeft u een gevalideerde taxatie nodig. In andere gevallen heeft u aan een ongevalideerde taxatie voldoende.

Ongevalideerde taxatie

In onderstaande gevallen heeft u geen taxatie met validatie nodig:

Wat kost een gevalideerd taxatierapport

Een gevalideerd taxatierapport kost meestal tussen € 250,- en € 750,-. Sommige taxateurs rekenen een toeslag voor een gevalideerd taxatierapport. Bij de weergegeven taxatiekosten in de vergelijking van taxatietarieven.nl zijn de validatiekosten al meegenomen in het bedrag. U krijgt het all-in tarief te zien en komt achteraf niet voor onverwachtse kosten te staan.

Vind direct de goedkoopste gevalideerde taxatie. Vergelijk taxaties!

"Binnen 10 minuten al telefoon van de makelaar"Dhr. Mulder "Alles lekker snel geregeld"Mvr. Smeets "Snel, tijdig en voor een mooie prijs een keurig rapport!"Dhr. Wassenaar
NRVT
NVM
VBO Makelaar
Vastgoedpro
NHG
Aankoopmakelaar
9,6
Beoordeling van Taxatie Tarieven: 9,6 / 10 - 97394 beoordelingen