Vergelijk hier de tarieven

Uitleg

Wat denkt u dat de woning ongeveer waard is? Als de woning momenteel te koop staat kunt u de vraagprijs invullen.

Sommige taxateurs hanteren voor duurdere (vaak grotere) woningen een hoger tarief. We willen u graag het juiste tarief tonen.

90% van de taxatie-aanvragen is binnen 3½ uur ingepland

Gevalideerd taxatierapport

Heeft u een gevalideerd taxatierapport nodig? Een taxatie met validatie is vaak verplicht bij het aanvragen van een hypotheek. Het wordt gecontroleerd door een validatie-instituut, meestal het NWWI, en moet voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Naast het standaard tarief voor een taxatierapport, betaalt u extra validatiekosten.

Vind de goedkoopste taxateur bij u uit de buurt en betaal nooit te veel. Vergelijk nu!

Gevalideerd taxatierapport: taxatie met validatie

Een gevalideerd taxatierapport is bijna altijd verplicht bij de aanvraag van een hypotheek. Het taxatierapport moet voldoen aan strenge kwaliteitseisen, wat wordt gecontroleerd door een onafhankelijk validatie-instituut. Elke taxateur die is aangesloten bij taxatietarieven.nl kan u voorzien van een gevalideerd taxatierapport met gegarandeerde acceptatie. De kosten van de validatie zijn bij taxatietarieven.nl al meegenomen in het weergegeven bedrag.

Op zoek naar een gevalideerd taxatierapport met gegarandeerde acceptatie? Vind snel en eenvoudig de goedkoopste taxateur in uw regio.

Wat is een gevalideerde taxatie?

Een gevalideerd taxatierapport is een taxatierapport van uw woning die moet voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Een gekwalificeerde taxateur stelt een taxatierapport op met alle details van uw woning. Dit rapport wordt gevalideerd door een gecertificeerd validatie-instituut dat is aangesloten bij Stichting Taxaties en Validaties (StenV), zoals het NWWI. De volgende zaken worden gecontroleerd:

  • De juistheid van de werkwijze van de taxateur;
  • De correctheid van de onderbouwing van de woningwaarde;
  • De aanwezigheid van alle vereiste bijlagen.

Het taxatierapport wordt gevalideerd als bovenstaande zaken correct en aanwezig zijn. Alle taxateurs aangesloten bij taxatietarieven.nl kunnen u voorzien van een gevalideerd taxatierapport met gegarandeerde acceptatie.

Wanneer heb ik een gevalideerd taxatierapport nodig?

Een gevalideerd taxatierapport is altijd verplicht bij de financiering van een NHG-hypotheek. Ook bij een hypotheek zonder NHG is bij de meeste Nederlandse geldverstrekkers een taxatie met validatie verplicht.

Kosten gevalideerd taxatierapport

Naast de reguliere kosten betaalt u extra kosten voor de validatie. Bij de weergegeven taxatiekosten in de vergelijking van taxatietarieven.nl zijn de validatiekosten al meegenomen in het bedrag. U krijgt dus het all-in tarief te zien en komt achteraf niet voor onverwachtse kosten te staan!

Ongevalideerde taxatie nodig?

Als u een huis gaat kopen, heeft u een taxatie met validatie nodig. Wilt u weten wat uw woning waard is voor andere doeleinden zoals:

  • Het afsluiten van een (opstal)verzekering;
  • Afwikkeling van een echtscheiding (Lees meer over: waardebepaling huis bij scheiding);
  • Het maken van een verkoopbeslissing;
  • Bezwaar maken tegen de WOZ-waarde;
  • Bepalen of een verbouwing een meerwaarde oplevert.

Dan heeft u voldoende aan een ongevalideerd taxatierapport.

Voor zowel een gevalideerde taxatie als een taxatie zonder validatie kunt u taxatietarieven.nl terecht. Vul uw postcode in en vind direct de goedkoopste taxateur bij u in regio!

Vind direct de goedkoopste gevalideerde taxatie. Vergelijk nu!

"Binnen 10 minuten al telefoon van de makelaar"Dhr. Mulder "Alles lekker snel geregeld"Mvr. Smeets "Snel, tijdig en voor een mooie prijs een keurig rapport!"Dhr. Wassenaar

NWWI taxatie
NHG taxatie
VastgoedCert taxatie register
SCVM taxatie register

Aankoopmakelaar
9,5
Beoordeling van Taxatie Tarieven: 9,5 / 10 - 58219 beoordelingen