Vergelijk hier de tarieven

Uitleg

Wat denkt u dat de woning ongeveer waard is? Als de woning momenteel te koop staat kunt u de vraagprijs invullen.

Sommige taxateurs hanteren voor duurdere (vaak grotere) woningen een hoger tarief. We willen u graag het juiste tarief tonen.

90% van de taxatie-aanvragen is binnen 3½ uur ingepland

Gevalideerd taxatierapport

Om verschillende redenen is het van belang om de waarde van uw woning te weten. Bijvoorbeeld voor een verzekering, om te weten of uw geplande verbouwing een meerwaarde oplevert of als u een hypotheek gaat aanvragen. In dit laatste geval heeft u een gevalideerd taxatierapport nodig. Voor deze gevalideerde taxatie wilt u natuurlijk niet te veel betalen. Vergelijk nu en bespaar direct honderden euro's!

Gevalideerd taxatierapport: betekenis

De betekenis van een gevalideerd taxatierapport is dat een validatie-instituut bekijkt of de taxateur en het taxatie aan alle strenge kwaliteitseisen voldoen. Een taxatie met validatie geeft u de garantie dat het taxatierapport wordt geaccepteerd als u een hypotheek wilt aanvragen. Met een taxatierapport dat gevalideerd is, kunt u tevens een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) aanvragen.

Uw taxatierapport moet gevalideerd worden door een gecertificeerd validatie-instituut dat is aangesloten bij Stichting Taxaties en Validaties (STenV).
Dit zijn:

  • Taxatie Validatie Instituut;

  • TaxateursUnie;

  • I-Validatie;

  • NWWI.

Alle taxateurs die zijn aangesloten bij taxatietarieven.nl laten de validatie van het taxatierapport doen door een van bovenstaande validatie-insituten. U wilt toch ook verzekerd zijn dat uw hypotheekverstrekker het taxatierapport accepteert? Schakel direct een van onze taxateurs in voor uw gevalideerde taxatie. Acceptatie is gegarandeerd!

Kosten gevalideerd taxatierapport

Naast de reguliere kosten betaalt u voor een gevalideerd taxatierapport extra kosten voor de validatie. Bij de weergegeven taxatiekosten in de vergelijking van taxatietarieven.nl zijn de validatiekosten al meegenomen in het bedrag. U krijgt dus het all-in tarief te zien en komt achteraf niet voor onverwachtse kosten te staan!

Ook profiteren van de laagste kosten voor een gevalideerd taxatieraport? Vul uw postcode in en vind de goedkoopste taxateur in de regio. Zo kost een gevalideerd taxatierapport u nooit te veel geld!

Niet gevalideerd taxatierapport

Als u een huis gaat kopen, heeft u een taxatie met validatie nodig. Wilt u weten wat uw woning waard is voor andere doeleinden zoals:

  • Het afsluiten van een (opstal)verzekering;

  • Afwikkeling van een echtscheiding (Lees meer over: waardebepaling huis bij scheiding);

  • Het maken van een verkoopbeslissing;

  • Bezwaar maken tegen de WOZ-waarde;

  • Bepalen of een verbouwing een meerwaarde oplevert.


Dan heeft u voldoende aan een niet gevalideerd taxatierapport. Ook voor een taxatie zonder validatie kunt u bij de taxateurs van taxatietarieven.com terecht. Vul uw postcode in en vind direct de goedkoopste taxateur bij u in regio voor zowel een gevalideerd als niet gevalideerd taxatierapport!

"Binnen 10 minuten al telefoon van de makelaar"Dhr. Mulder "Alles lekker snel geregeld"Mvr. Smeets "Snel, tijdig en voor een mooie prijs een keurig rapport!"Dhr. Wassenaar

NWWI taxatie
NHG taxatie
VastgoedCert taxatie register
SCVM taxatie register

Aankoopmakelaar
9,5
Beoordeling van Taxatie Tarieven: 9,5 / 10 - 45536 beoordelingen