Vergelijk hier de tarieven

Uitleg

Wat denkt u dat de woning ongeveer waard is? Als de woning momenteel te koop staat kunt u de vraagprijs invullen.

Sommige taxateurs hanteren voor duurdere (vaak grotere) woningen een hoger tarief. We willen u graag het juiste tarief tonen.

90% van de taxatie-aanvragen is binnen 3½ uur ingepland

Waardebepaling of taxatie bij scheiding

In sommige situaties heeft u een taxatie van uw huis bij scheiding nodig. Een taxatierapport bij scheiding is nodig wanneer de woningwaarde voor jullie van belang is bij het verdelen van bezittingen.

Taxatie woning ivm scheiding

Wil een van jullie de woning overkopen van de ander of is er besloten om de woning te gaan verkopen? Dan is een deskundige waardebepaling van uw huis belangrijk. Zorg dat u voorafgaand aan de taxatie goede afspraken maakt over de taxateur en zijn advies. De verdeling van de overwaarde, restschuld of wie er in de woning blijft wonen, is afhankelijk van jullie onderlinge afspraken. 

Verdeling na taxatie woning

Kiezen jullie voor verkoop van de woning? Als u in gemeenschap van goederen bent getrouwd, krijgt ieder de helft van de eventuele overwaarde. Indien de waardestijging te danken is aan gezamenlijke investeringen, moet die overwaarde verdeeld worden. De waardestijging valt in dat geval namelijk onder het vermogen dat tijdens het huwelijk samen is opgebouwd. Als de woningwaarde lager is dan uw hypotheek, is er sprake van onderwaarde van het huis. Bij scheiding worden, indien u in gemeenschap van goederen bent getrouwd, de schulden verdeeld over beide partijen. 

Indien wordt besloten dat een van de partners in de woning blijft wonen, heeft de ander recht op de helft van de overwaarde. Indien geen van de partners in de woning kan of wil blijven wonen, zal de woning verkocht moeten worden. De waarde, de winst en/of de schulden worden daarbij verdeeld.

Vul direct onze taxatietarieven-vergelijking in voor een betrouwbare taxateur bij u in de buurt.

"Binnen 10 minuten al telefoon van de makelaar"Dhr. Mulder "Alles lekker snel geregeld"Mvr. Smeets "Snel, tijdig en voor een mooie prijs een keurig rapport!"Dhr. Wassenaar
NRVT
NVM
VBO Makelaar
Vastgoedpro
NHG
Aankoopmakelaar
9,6
Beoordeling van Taxatie Tarieven: 9,6 / 10 - 95804 beoordelingen