Vergelijk hier de tarieven

Uitleg

Wat denkt u dat de woning ongeveer waard is? Als de woning momenteel te koop staat kunt u de vraagprijs invullen.

Sommige taxateurs hanteren voor duurdere (vaak grotere) woningen een hoger tarief. We willen u graag het juiste tarief tonen.

90% van de taxatie-aanvragen is binnen 3½ uur ingepland

Taxatie huis bij echtscheiding

Onze erkende taxateurs van zorgen voor een betrouwbare taxatie van uw huis bij scheiding. Wilt u ook snel duidelijkheid over de waarde van uw woning?

Waardebepaling huis bij scheiding

Wil een van jullie de woning overkopen van de ander of is er besloten om de woning te gaan verkopen? Dan is een deskundige waardebepaling huis van belang bij een scheiding. Zorg dat u voorafgaand aan de taxatie goede afspraken maakt over de taxateur en zijn advies.

Over- of onderwaarde huis bij scheiding

Als u in gemeenschap van goederen bent getrouwd, krijgt ieder de helft van de waarde. Meestal is dit door de marktontwikkeling een overwaarde. Indien de waardestijging te danken is aan gezamenlijke investeringen, moet die overwaarde verdeeld worden. De waardestijging valt in dat geval namelijk onder het vermogen dat tijdens het huwelijk samen is opgebouwd.

Is de hypotheek hoger dan de waarde van de woning? Dan is er sprake van een onderwaarde van het huis. Bij scheiding worden, indien u in gemeenschap van goederen bent getrouwd, de schulden verdeeld over beide partijen. 

Verdeling na taxatie woning

Indien wordt besloten dat een van de partners in de woning blijft wonen, heeft de ander recht op de helft van de overwaarde. Indien geen van de partners in de woning kan of wil blijven wonen, zal de woning verkocht moeten worden. De waarde, de winst en/of de schulden worden daarbij verdeeld.

Op Taxatietarieven.nl krijgt u met één muisklik de goedkoopste taxateur te zien. Al onze taxateurs zijn erkend en voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Zo bent u verzekerd van een objectief taxatierapport als u uw huis laat taxeren bij scheiding. Vul direct onze taxatietarieven-vergelijking in voor een betrouwbare taxateur bij u in de buurt.

"Binnen 10 minuten al telefoon van de makelaar"Dhr. Mulder "Alles lekker snel geregeld"Mvr. Smeets "Snel, tijdig en voor een mooie prijs een keurig rapport!"Dhr. Wassenaar

NWWI taxatie
NHG taxatie
VastgoedCert taxatie register
SCVM taxatie register

Aankoopmakelaar
9,5
Beoordeling van Taxatie Tarieven: 9,5 / 10 - 59466 beoordelingen