Vergelijk hier de tarieven

Uitleg

Wat denkt u dat de woning ongeveer waard is? Als de woning momenteel te koop staat kunt u de vraagprijs invullen.

Sommige taxateurs hanteren voor duurdere (vaak grotere) woningen een hoger tarief. We willen u graag het juiste tarief tonen.

90% van de taxatie-aanvragen is binnen 3½ uur ingepland

Taxatie huis bij scheiding

Een scheiding is al zwaar genoeg, het laatste wat u kunt gebruiken is onenigheid over de woning. Het is dan ook ten zeerste aan te raden om uw huis te laten taxeren bij scheiding. Een taxatie geeft duidelijkheid over de waarde van de woning door een onafhankelijke partij. Dit voorkomt vervelende discussies in deze lastige periode, wel zo prettig.

De erkende taxateurs van Taxatietarieven.nl zorgen voor een betrouwbare
taxatie van uw huis bij scheiding. Wilt u ook snel duidelijkheid over de waarde van uw woning? Vul onze taxatietarieven-vergelijking in en vind een vakkundige en onafhankelijke taxateur bij u in de buurt.

Waardebepaling huis bij scheiding

Wil een van beide partijen de woning overkopen van de ander? Of is er besloten om de woning te gaan verkopen? Dan is een deskundige waardebepaling huis van belang bij een scheiding. Doordat een objectieve taxateur de woning taxeert wordt een zuivere verdeling gewaarborgd. Zorg dat u voorafgaand aan de taxatie goede afspraken maakt:

  • Zorg ervoor dat u het eens wordt over de taxateur die komt taxeren. Spreek daarbij af dat de taxateur een bindend advies geeft.
  • Spreek af dat u of beiden wel aanwezig bent tijdens de taxatie, of beiden niet. Zo voorkomt u dat een van de twee zich benadeeld voelt.

Op Taxatietarieven.nl krijgt u met één muisklik de goedkoopste taxateur te zien. Al onze taxateurs zijn erkend en voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Zo bent u verzekerd van een objectief taxatierapport als u uw huis laat taxeren bij scheiding. Vul direct onze taxatietarieven-vergelijking in voor een betrouwbare taxateur bij u in de buurt.

Over- of onderwaarde huis bij scheiding

Als u in gemeenschap van goederen bent getrouwd, is de verdeling eenvoudig: ieder krijgt de helft van de waarde. Meestal is dit door de marktontwikkeling een overwaarde. Indien de waardestijging te danken is aan gezamenlijke investeringen, moet die overwaarde verdeeld worden. De waardestijging valt in dat geval namelijk onder het vermogen dat tijdens het huwelijk samen is opgebouwd. Schakel een erkende taxateur in voor een objectieve waardebepaling van uw huis bij een scheiding.

Is de hypotheek hoger dan de waarde van de woning? Dan is er sprake van een onderwaarde van het huis. Bij scheiding worden, indien u in gemeenschap van goederen bent getrouwd, de schulden verdeeld over beide partijen. Dit geldt ook wanneer de woning op 1 naam staat.

U wilt toch ook snel duidelijkheid over de over- of onderwaarde van uw huis bij scheiding? Laat uw huis dan taxeren door een erkende taxateur. Door onze taxatietarieven-vergelijking in te vullen vind u snel de voordeligste taxateur bij u in de regio.

Verdeling na taxatie woning

Indien wordt besloten dat een van de partners in de woning blijft wonen, moet er op gelet worden dat die persoon wel zelf de hypotheek zal kunnen betalen. De vertrekkende partner heeft recht op de helft van de overwaarde. Indien geen van de partners in de woning kan of wil blijven wonen, zal de woning verkocht moeten worden. De waarde, de winst en/of de schulden worden daarbij verdeeld.

"Binnen 10 minuten al telefoon van de makelaar"Dhr. Mulder "Alles lekker snel geregeld"Mvr. Smeets "Snel, tijdig en voor een mooie prijs een keurig rapport!"Dhr. Wassenaar

NWWI taxatie
NHG taxatie
VastgoedCert taxatie register
SCVM taxatie register

Aankoopmakelaar