Vergelijk hier de tarieven

Uitleg

Wat denkt u dat de woning ongeveer waard is? Als de woning momenteel te koop staat kunt u de vraagprijs invullen.

Sommige taxateurs hanteren voor duurdere (vaak grotere) woningen een hoger tarief. We willen u graag het juiste tarief tonen.

90% van de taxatie-aanvragen is binnen 3½ uur ingepland

Hoe lang is een taxatierapport geldig?

Een taxatierapport is niet onbeperkt geldig. De geldigheid van een taxatierapport verschilt per geldverstrekker. 

Geldigheid taxatierapport

De meeste geldverstrekkers hanteren een geldigheidsduur van een taxatierapport van zes maanden. Sommige geldverstrekkers hanteren echter drie maanden als maximale geldigheid van een taxatierapport, dus let goed op welke voorwaarde op u van toepassing is. Voor de precieze geldigheid zou u het beste uw eigen geldverstrekker kunnen raadplegen. De geldigheid van een taxatierapport wordt gecontroleerd aan de hand van het Centraal Register Taxaties. Sinds 2016 worden taxaties in dit register vastgelegd door de taxateur. Uit het Centraal Register Taxaties blijkt of er de afgelopen periode een taxatie is uitgevoerd en of die taxatie nog geldig is.

Verschil tussen NHG en NWWI

In principe zit er geen verschil tussen de geldigheidsduur van een taxatierapport van NHG en een taxatierapport van NWWI. De geldigheidsduur van een taxatierapport ligt aan de regelgeving van uw geldverstrekker, net als de acceptatie van het rapport. Voor de geldigheid van een taxatierapport is het verstandig om bij uw geldverstrekker te informeren naar de geldende voorwaarden. Zo kunt u de taxatie voor bijvoorbeeld een hypotheek goed plannen, zodat deze haar geldigheid niet verliest. Het zou immers vervelend zijn als u een nieuwe taxatie zou moeten laten uitvoeren.

Voor een goedkoop geldig taxatierapport hoeft u alleen maar bovenaan deze pagina uw postcode of woonplaats in te vullen. U vindt binnen een klik de goedkoopste taxateurs.

"Binnen 10 minuten al telefoon van de makelaar"Dhr. Mulder "Alles lekker snel geregeld"Mvr. Smeets "Snel, tijdig en voor een mooie prijs een keurig rapport!"Dhr. Wassenaar

NWWI taxatie
NHG taxatie
VastgoedCert taxatie register
SCVM taxatie register

Aankoopmakelaar
9,5
Beoordeling van Taxatie Tarieven: 9,5 / 10 - 42116 beoordelingen