Vergelijk hier de tarieven

Uitleg

Wat denkt u dat de woning ongeveer waard is? Als de woning momenteel te koop staat kunt u de vraagprijs invullen.

Sommige taxateurs hanteren voor duurdere (vaak grotere) woningen een hoger tarief. We willen u graag het juiste tarief tonen.

90% van de taxatie-aanvragen is binnen 3½ uur ingepland

Wat doet een taxateur?

Wat doet een taxateur? Een taxateur schat de waarde van een object en noteert dit in een taxatierapport. Vaak bepaalt de taxateur de waarde van een woning. Deze taxatiewaarde hoeft niet hetzelfde te zijn als de woz-waarde of de vraagprijs.

Vind de goedkoopste taxateur bij u uit de buurt en betaal nooit te veel. Vergelijk nu!

Erkende taxateur

Iemand kan zich taxateur noemen als hij/zij voldoet aan de eisen die worden gesteld aan de certificeringsregeling. Deze certificeringsregeling is ontwikkeld om de kwaliteit van de dienstverlening te waarborgen. Men is pas een erkende taxateur als men ingeschreven staat bij een van twee erkende taxatieregisters: VastgoedCert of SCVM. 

Een taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon. Deze persoon schat de waarde van de woning. Uit de taxatie komt een taxatierapport dat u kunt gebruiken voor aan- en verkoopbeslissingen. Daarnaast is het taxatierapport noodzakelijk voor het verkrijgen van een hypotheek.

Hoe werkt een taxateur?

De eerste fase in het taxatieproces is de 'opname van de woning'. In deze fase wordt zoveel mogelijk informatie van de woning genoteerd. Je kunt hierbij denken aan de oppervlakte van de woning en het perceel, de bouwkundige kwaliteit van de woning en de omgeving van de woning. Zodra de taxateur alle informatie heeft verzameld, zal hij het taxatierapport opmaken. Hierin beschrijft hij de woning tot in detail en onderbouwt hij het uiteindelijke waardeoordeel. 

Bent u op zoek naar een goedkope taxateur? Vul dan uw postcode of woonplaats in en vind binnen mum van tijd de goedkoopste taxateur.

Uitleg

Wat denkt u dat de woning ongeveer waard is? Als de woning momenteel te koop staat kunt u de vraagprijs invullen.

Sommige taxateurs hanteren voor duurdere (vaak grotere) woningen een hoger tarief. We willen u graag het juiste tarief tonen.

  "Binnen 10 minuten al telefoon van de makelaar"Dhr. Mulder "Alles lekker snel geregeld"Mvr. Smeets "Snel, tijdig en voor een mooie prijs een keurig rapport!"Dhr. Wassenaar

  NWWI taxatie
  NHG taxatie
  VastgoedCert taxatie register
  SCVM taxatie register

  Aankoopmakelaar
  9,5
  Beoordeling van Taxatie Tarieven: 9,5 / 10 - 55707 beoordelingen