Vergelijk hier de tarieven

Uitleg

Wat denkt u dat de woning ongeveer waard is? Als de woning momenteel te koop staat kunt u de vraagprijs invullen.

Sommige taxateurs hanteren voor duurdere (vaak grotere) woningen een hoger tarief. We willen u graag het juiste tarief tonen.

90% van de taxatie-aanvragen is binnen 3½ uur ingepland

Verschillen in taxatie prijs

Wanneer u een woning laat taxeren moet u rekening houden met de kosten voor een taxateur. Over de kosten voor taxaties zijn geen landelijke afspraken gemaakt, de taxateurs bepalen dit dus zelf. Waar taxateur A €155,- rekent voor een taxatie, rekent taxateur B €800,-. Of taxatie B ook beter is dan taxatie A valt niet te zeggen.

De prijsverschillen hebben deels te maken met de marktwerking. In plaatsen waar veel taxateurs werken, en waar dus veel concurrentie is, zullen de prijzen vaak lager liggen dan in plaatsen waar slechts één taxateur werkzaam is.

Daarnaast worden de kosten voor een taxatie op verschillende manieren berekend. De ene taxateur hanteert een vaste prijs, de ander rekent een percentage van de getaxeerde waarde van de woning.

Ook kunnen de prijzen van taxaties verschillen door het in rekening brengen van extra kosten. Denk hierbij aan kosten zoals; kadastrale kosten, administratiekosten, validatiekosten en B.T.W. Deze kosten zijn bij de ene taxateur inbegrepen bij de prijs, de ander rekent de kosten apart.

Om niet voor verrassingen te komen te staan is het verstandig om een prijsopgave te vragen inclusief alle kosten. Op die manier weet u precies waar u aan toe bent en komt u niet voor vervelende verrassingen te staan.

Tips bij de keuze voor een taxateur

  • Ga altijd na of de taxateur is aangesloten bij een beroepsorganisatie en daardoor onder toezicht inzake deskundigheid en ethiek staat;
  • Ga na of de taxateur gecertificeerd is;
  • Ga na of de taxateur is aangesloten bij de Stichting Geschillencommissie voor Consumentenzaken (SGC).

Wilt u weten wat de tarieven zijn van taxateurs bij u in de buurt? Vergelijk dan hierboven de tarieven van de taxateurs.

"Binnen 10 minuten al telefoon van de makelaar"Dhr. Mulder "Alles lekker snel geregeld"Mvr. Smeets "Snel, tijdig en voor een mooie prijs een keurig rapport!"Dhr. Wassenaar
NRVT
NVM
VBO Makelaar
Vastgoedpro
NHG
Aankoopmakelaar
9,6
Beoordeling van Taxatie Tarieven: 9,6 / 10 - 98167 beoordelingen