Vergelijk hier de tarieven

Uitleg

Wat denkt u dat de woning ongeveer waard is? Als de woning momenteel te koop staat kunt u de vraagprijs invullen.

Sommige taxateurs hanteren voor duurdere (vaak grotere) woningen een hoger tarief. We willen u graag het juiste tarief tonen.

90% van de taxatie-aanvragen is binnen 3½ uur ingepland

Taxatiewaarde huis

De taxatie van een woning is de schatting van de verkoopwaarde. De taxateur houdt hierbij rekening met het type huis, de grootte, de staat van onderhoud en de ligging van de woning. De taxatiewaarde van een woning is nodig voor het verkrijgen van een hypotheek.

Verschil taxatiewaarde en WOZ-waarde

De taxatiewaarde van een huis is de geschatte waarde van de woning. Deze nauwkeurige waardebepaling is gebaseerd op woningdetails zoals het type huis, het oppervlak, de bouwkundige afwerking en de omgeving van de woning. Deze waarde moet worden bepaald door een onafhankelijke taxateur, die dus niet betrokken mag zijn bij de koop of verkoop van de woning.

De WOZ-waarde, die gebruikt wordt voor het bepalen van de hoogte van gemeentelijke heffingen en belasting, wordt bepaald aan de hand van de gemiddelde verkoopprijs van vergelijkbare woningen in dezelfde omgeving. De taxatiewaarde wordt altijd bepaald op basis van de eigenschappen van jouw woning. De WOZ waarde en de taxatiewaarde kunnen dus sterk verschillen.

Hypotheek taxatiewaarde

De hoogte van jouw hypotheek wordt bepaald door de taxatiewaarde die in het taxatierapport staat. De woning is immers het onderpand van de hypotheeklening. Je mag 100% van de woningwaarde lenen. De taxatiewaarde heeft dus directe invloed op je hypotheek.

Voor het aanvragen of aanpassen van een hypotheek heb je altijd een gevalideerde taxatie nodig. Daarvoor moet het rapport en de taxateur aan strenge kwaliteitseisen voldoen. Dat wordt gecontroleerd door een validatieinstituut, zoals het NWWI.

Taxatiewaarde hoger dan verkoopprijs

Is de taxatiewaarde hoger uitgevallen dan de uiteindelijke verkoopprijs? Dan is jouw maximale hypotheek gelijk aan de koopsom.

Taxatiewaarde lager dan koopsom

Als de taxatiewaarde lager is dan de koopsom, bijvoorbeeld omdat je flink moest overbieden om het huis te bemachtingen, dan is jouw maximale hypotheek nog steeds de taxatiewaarde. Dat betekent dus dat jij eigen geld in moet brengen om het gat tussen de taxatiewaarde en de koopsom te dingen. Lukt dat niet, dan krijg je de financiering van je huis niet rond.

Taxatiewaarde huis achterhalen

De taxatiewaarde van een huis achterhalen doet u met een taxatierapport van een taxateur. De prijzen van een taxatierapport verschillen sterk van elkaar. Door taxateurs te vergelijken en de goedkoopste taxateur in uw regio te vinden, kunt u dus veel geld besparen.

Vind de goedkoopste taxateur bij u uit de buurt en betaal nooit te veel. Vergelijk nu!

"Binnen 10 minuten al telefoon van de makelaar"Dhr. Mulder "Alles lekker snel geregeld"Mvr. Smeets "Snel, tijdig en voor een mooie prijs een keurig rapport!"Dhr. Wassenaar

NWWI taxatie
NHG taxatie
VastgoedCert taxatie register
SCVM taxatie register

Aankoopmakelaar
9,5
Beoordeling van Taxatie Tarieven: 9,5 / 10 - 63928 beoordelingen