Vergelijk hier de tarieven

Uitleg

Wat denkt u dat de woning ongeveer waard is? Als de woning momenteel te koop staat kunt u de vraagprijs invullen.

Sommige taxateurs hanteren voor duurdere (vaak grotere) woningen een hoger tarief. We willen u graag het juiste tarief tonen.

90% van de taxatie-aanvragen is binnen 3½ uur ingepland

Taxatiewaarde huis

De taxatiewaarde van een huis is de meest acurate schatting van de woningwaarde. Een taxateur bepaalt de taxatiewaarde van uw woning. Hij houdt hierbij rekening met het type huis, de grootte, de staat van onderhoud en de ligging van de woning. 

WOZ-waarde en taxatie waarde huis

De taxatiewaarde van een woning is de geschatte waarde van de woning. Dit moet worden bepaald door een onafhankelijke taxateur, die op locatie de taxatiewaarde van uw huis bepaalt. De woningwaarde wordt altijd bepaald op basis van de eigenschappen van jouw woning. 

De WOZ-waarde wordt gebruikt voor het bepalen van de hoogte van gemeentelijke heffingen en belasting. De gemeente bepaalt aan de hand van de gemiddelde verkoopprijs van vergelijkbare woningen in dezelfde omgeving wat de WOZ-waarde van uw woning is. Dit betekent dat de WOZ-waarde en de taxatiewaarde van uw huis kunnen verschillen.

Hypotheek taxatiewaarde woning

De hoogte van jouw hypotheek wordt bepaald door de taxatiewaarde die in het taxatierapport staat. De woning is immers het onderpand van de hypotheeklening. Je kunt 100% van de woningwaarde lenen. Is de taxatiewaarde hoger uitgevallen dan de uiteindelijke verkoopprijs? Dan is jouw maximale hypotheek gelijk aan de koopsom. Als de taxatiewaarde lager is dan de koopsom, bijvoorbeeld omdat je flink moest overbieden om het huis te bemachtingen, dan is jouw maximale hypotheek nog steeds de taxatiewaarde. Dat betekent dus dat jij eigen geld in moet brengen om het gat tussen de taxatiewaarde en de koopsom te dingen. Lukt dat niet, dan krijg je de financiering van je huis niet rond.

Voor het aanvragen of aanpassen van een hypotheek heb je altijd een gevalideerde taxatie nodig. Daarvoor moeten het rapport en de taxateur aan strenge kwaliteitseisen voldoen. Dat wordt gecontroleerd door een validatie-instituut, zoals het NWWI.

Taxatie waarde huis

De taxatiewaarde van een huis achterhalen kan enkel door middel van een taxatie. De prijzen van een taxatierapport verschillen sterk van elkaar. Door taxateurs te vergelijken en de goedkoopste taxateur in uw regio te vinden, kunt u dus veel geld besparen.

Vind de goedkoopste taxateur bij u uit de buurt en betaal nooit te veel. Vergelijk nu!

"Binnen 10 minuten al telefoon van de makelaar"Dhr. Mulder "Alles lekker snel geregeld"Mvr. Smeets "Snel, tijdig en voor een mooie prijs een keurig rapport!"Dhr. Wassenaar
NRVT
NVM
VBO Makelaar
Vastgoedpro
NHG
Aankoopmakelaar
9,6
Beoordeling van Taxatie Tarieven: 9,6 / 10 - 96687 beoordelingen