Vergelijk hier de tarieven

Uitleg

Wat denkt u dat de woning ongeveer waard is? Als de woning momenteel te koop staat kunt u de vraagprijs invullen.

Sommige taxateurs hanteren voor duurdere (vaak grotere) woningen een hoger tarief. We willen u graag het juiste tarief tonen.

90% van de taxatie-aanvragen is binnen 3½ uur ingepland

Taxatie verhuurde staat

Als u een verhuurde woning wilt kopen, heeft u een “taxatie in verhuurde staat” nodig. Bij een taxatie in verhuurde staat wordt gekeken naar de gegevens van de woning en de potentie voor verhuur. Dit betekent dat de huurinkomsten en het rendement van de woning worden meegenomen in het bepalen van de woningwaarde.

Taxatiewaarde woning in verhuurde staat

De taxatiewaarde van een woning in verhuurde staat wordt bepaald aan de hand van de huurprijs, de Woz-waarde en de leegwaarderatio. Ook de huurbescherming heeft invloed op de woningwaarde: dit maakt de woning minder waard. De leegwaarderatio wordt bepaald aan de hand van de Woz-waarde en de jaarlijkse huuropbrengst. Hiervoor bestaat een tabel met vooraf vastgestelde percentages. De taxatiewaarde van een woning in verhuurde staat is de leegwaarderatio in verhouding tot de Woz-waarde. Dit is altijd lager dan de Woz-waarde.

Taxatierapport verhuurde staat

Geldverstrekkers kijken naar de taxatiewaarde in verhuurde staat bij het verstrekken van een verhuurhypotheek. Het taxatierapport in verhuurde staat is uitgebreider dan een normaal taxatierapport. De volgende onderdelen zijn toegevoegd:

  • Een huurtoets op basis van en puntentelling;

  • De gemeentelijke regelgeving;

  • Het rendement (de jaarlijkse huuropbrengst);

  • Vergelijkbare verhuurwoningen in de omgeving.

Vergelijk taxateurs en bespaar direct. Vergelijk taxateurs!

"Binnen 10 minuten al telefoon van de makelaar"Dhr. Mulder "Alles lekker snel geregeld"Mvr. Smeets "Snel, tijdig en voor een mooie prijs een keurig rapport!"Dhr. Wassenaar
NRVT
NVM
VBO Makelaar
Vastgoedpro
NHG
Aankoopmakelaar
9,6
Beoordeling van Taxatie Tarieven: 9,6 / 10 - 97394 beoordelingen