Vergelijk hier de tarieven

Uitleg

Wat denkt u dat de woning ongeveer waard is? Als de woning momenteel te koop staat kunt u de vraagprijs invullen.

Sommige taxateurs hanteren voor duurdere (vaak grotere) woningen een hoger tarief. We willen u graag het juiste tarief tonen.

90% van de taxatie-aanvragen is binnen 3½ uur ingepland

Taxatie nieuwbouw

Taxatie van nieuwbouw is niet altijd verplicht. Soms vraagt de bank hier wel om: dan moet u een aantal zaken rapporteren. Vaak is een nieuwbouw taxatie alleen mogelijk vanaf papier, omdat de bouw nog niet afgerond is. De taxatiekosten voor nieuwbouw verschillen sterk per taxateur. De kans bestaat dat een taxateur een apart tarief hanteert voor de taxatie van een nieuwbouwwoning vanaf tekening.

Vind de goedkoopste taxatie voor nieuwbouw. Vergelijk nu!

Wanneer taxatie nieuwbouwwoning?

In sommige situaties vraagt de bank wel om een taxatierapport bij nieuwbouw, in dat geval kunt u op basis van de beschikbare informatie alsnog een taxatierapport op laten maken door een taxateur. In de volgende gevallen heeft u voor de aanvraag van een hypotheek een taxatierapport van uw nieuwe woning nodig:

  • De waarde van de nieuwbouwwoning kan gedaald zijn als deze langere tijd te koop heeft gestaan voor u het kocht. De prijzen kunnen inmiddels gedaald zijn. In dit geval is een taxatie voor uw nieuwe woning verplicht;
  • Als u de woning zelf heeft laten bouwen en de woning hierdoor geen onderdeel is van een nieuwbouwproject is een taxatie van uw nieuwbouwwoning verplicht;
  • Sommige geldverstrekkers verplichten de taxatie van nieuwbouw wanneer de koopsom boven een bepaald bedrag ligt. Voor details over dit bedrag kunt u uw bank raadplegen.

Kosten taxatie nieuwe woning

De kosten van een nieuwbouw taxatie verschillen sterk per taxateur. Zij zijn namelijk vrij om hun eigen tarieven te hanteren. Aan het einde van de rit wilt u natuurlijk niet te veel betalen voor een taxatierapport van nieuwbouw. Vul daarom direct onze taxatie-tarieven vergelijker in en vind het voordeligste taxatierapport van uw nieuwe woning bij u in de buurt!

"Binnen 10 minuten al telefoon van de makelaar"Dhr. Mulder "Alles lekker snel geregeld"Mvr. Smeets "Snel, tijdig en voor een mooie prijs een keurig rapport!"Dhr. Wassenaar
NRVT
NVM
VBO Makelaar
Vastgoedpro
NHG
Aankoopmakelaar
9,6
Beoordeling van Taxatie Tarieven: 9,6 / 10 - 96699 beoordelingen