Vergelijk hier de tarieven

Uitleg

Wat denkt u dat de woning ongeveer waard is? Als de woning momenteel te koop staat kunt u de vraagprijs invullen.

Sommige taxateurs hanteren voor duurdere (vaak grotere) woningen een hoger tarief. We willen u graag het juiste tarief tonen.

90% van de taxatie-aanvragen is binnen 3½ uur ingepland

Aan welke kwaliteitseisen moet de taxateur voldoen?

Een erkende taxateur moet aan strenge kwaliteitseisen voldoen. Deze eisen worden onder andere gewaarborgd door taxatieregisters en brancheverenigingen.

Goede taxateur

Een goede taxateur moet in elk geval aan de volgende vier eisen voldoen: 

 1. Ingeschreven staan in een van de twee erkende taxatieregisters:
  1. NRVT;
  2. VastgoedPro.
 2. Lid zijn van een van de drie brancheverenigingen voor makelaars:
  1. VastgoedPRO;
  2. VBO;
  3. NVM.
 3. Het taxatierapport opmaken conform de laatste normen vastgesteld door Centraal Hypothecair Fonds;

Daarnaast is het gebruikelijk (en soms expliciet verlangd door geldverstrekkers) dat de taxateur aan de volgende zaken voldoet:

 • In het bezit zijn van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering, afgesloten bij een erkende verzekeraar;
 • Niet voorkomen op de "zwarte en grijze lijsten" van hypotheekgeldverstrekkers;
 • Zelf als taxateur de taxatieactiviteiten verrichten;
 • Voortdurend zijn/haar kennisniveau op peil houden;
 • Aangesloten zijn bij het NWWI.

Kwalitieitseis 1: Taxatieregister

Een taxateur moet ingeschreven staan inhet erkende taxatie register NRVT.

Taxatieregister NRVT

NRVT is het het andere taxatieregister waarin taxateurs ingeschreven kunnen staan.

NRVT is een branchebreed platform dat gecertificeerde makelaars en taxateurs in onroerende zaken registreert op basis van hun vakbekwaamheid. Bij NRVT zijn ruim 6.500 gecertificeerde makelaars en taxateurs geregistreerd. Zij worden gecertificeerd door een Certificerende Instelling (het KEMA) op basis van de vereisten die NRVT heeft vastgesteld. Zo garanderen zij de kwaliteit van hun leden.

Er zijn veel brancheverenigingen aangesloten bij Bij NRVT, zoals NVM en VastgoedPro en Vereniging Eigen Huis.

Alle taxateurs van taxatietarieven.nl zijn aangesloten bij een taxatieregister. Zo bent u altijd verzekerd van een erkend taxateur.

Al onze taxateurs zijn gecertificeerd. Vergelijk nu en bespaar op uw taxatie!

Kwaliteitseis 2: Branchevereniging

Een taxateur moet lid zijn van een van de drie makelaarsbrancheverenigingen: VastgoedPRO, VBO of NVM.

VastgoedPRO taxateur

VastgoedPRO is de enige beroepsorganisatie in Nederland waarin makelaars, taxateurs en andere vastgoedprofessionals verenigd en georganiseerd zijn. In december 2009 is VastgoedPRO als organisatie ontstaan vanuit een fusie tussen Landelijke Makelaars Vereniging (LMV) en Register van Vastgoed Taxateurs (RVT). Hoewel VastgoedPRO eind 2009 is opgericht, gaat de geschiedenis van de grondleggers van VastgoedPRO meer dan twintig jaar terug. Deze jarenlange expertise en deskundigheid vormen de basis van kwaliteit, deskundigheid en professionaliteit van de huidige aangesloten leden.

Tot en met 2001 waren de professies makelaar en taxateur gereguleerd. De titel was beschermd en de professionals werden beëdigd, voordat ze toegelaten werden tot uitoefening van het vak. Na 2001 is deze titelbescherming en beroepsbescherming afgeschaft. Sindsdien mag iedereen zich makelaar of taxateur noemen.

VBO taxateur

VBO Makelaar is de snelst groeiende en tweede brancheorganisatie voor makelaars en taxateurs in onroerend goed. De ruim duizend makelaars/taxateurs richten zich op wonen, bedrijfsmatig vastgoed, agrarisch vastgoed en/of (WOZ-)taxaties. De VBO-leden staan voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Ze zijn vakbekwaam en worden permanent getoetst op hun vakkennis. Om de kwaliteit van dienstverlening te waarborgen, zijn de VBO-leden gehouden aan de gedragscode. Op hun handelen wordt toegezien door een onafhankelijk tuchtcollege. De VBO behartigt de belangen van haar leden richting politiek en overheid. Daarnaast zijn ook marktordening en dienstverlening kerntaken. De VBO is opgericht in 1985 en gevestigd in Rijswijk.

NVM taxateur

De Nederlandse Vereniging voor Makelaars en Taxateurs, NVM, is de grootste Nederlandse vereniging voor makelaars en vastgoeddeskundigen. De NVM is thuis in alle marktsegmenten en geeft doelgerichte ondersteuning aan de aangesloten leden. Namens de leden zorgt de NVM voor krachtige belangenbehartiging richting overheid en politiek.

Alle taxatierapporten die u kunt vergelijken op taxatietarieven.nl zijn opgesteld door een taxateur die aangesloten is bij een van deze brancheverenigingen. Zo bent u gegarandeerd van een goedkope taxatie van hoge kwaliteit.

Het Centraal Hypothecair Fonds

Het taxatierapport moet opgemaakt worden conform de laatste normen vastgesteld door het Contactorgaan Hypothecair Financiers (CHF).

Het Contactorgaan Hypothecair Financiers (CHF) heeft in overleg met alle landelijke organisaties op het gebied van vastgoedtaxaties, overeenstemming bereikt over een modeltaxatierapport. Het CHF stelt dit taxatierapport verplicht voor alle bij haar aangesloten financiële instellingen. In de praktijk betekent dit dat alle banken in Nederland alleen nog dit model accepteren.

Een CHF-taxatierapport is dus noodzakelijk voor het verkrijgen van een hypotheek. Bijna alle hypotheekbanken en levensverzekeringsmaatschappijen stellen het nieuwe taxatierapport Financiering Woonruimte verplicht om een financiering voor uw woning te verkrijgen. Dit taxatierapport moet opgemaakt zijn door een erkende taxateur. De taxateur moet dus bij VastgoedPro, NVM, of VBO aangesloten zijn en ingeschreven staat bij een van de taxateursregisters.

De gevalideerde taxatierapporten van de taxateurs die aangesloten zijn bij taxatietarieven.nl zijn altijd volgens het CHF-model en hebben gegarandeerde acceptatie bij alle hypotheekverstrekkers.

NWWI taxatie

Het is niet verplicht, maar wel gebruikelijk dat een goede taxateur aangesloten is bij het NWWI. Het Nederlands Woning Waarde Instituut, afgekort NWWI, is een onafhankelijk, landelijk taxatie-instituut dat geldt als keurmerk voor taxateurs. Financiers, hypotheekintermediairs en consumenten kunnen bij het NWWI terecht voor transparante informatie over de waarde van woningen. Het NWWI kan ervoor zorgen dat u de beschikking krijgt over een gevalideerd taxatierapport

Altijd een goede taxateur

Taxatietarieven.nl staat voor kwaliteit voor de beste prijs. Alle taxateurs die bij ons aangesloten zijn voldoen aan al deze strenge kwaliteitseisen. Zo weet u zeker dat u een goede taxatie krijgt. Betaal daar niet te veel voor! Vergelijk altijd alle taxateurs in uw regio. Dat doet u gemakkelijk en snel op taxatietarieven.nl.

Vind de goedkoopste taxateur bij u uit de buurt en betaal nooit te veel. Vergelijk nu!

"Binnen 10 minuten al telefoon van de makelaar"Dhr. Mulder "Alles lekker snel geregeld"Mvr. Smeets "Snel, tijdig en voor een mooie prijs een keurig rapport!"Dhr. Wassenaar
NRVT
NVM
VBO Makelaar
Vastgoedpro
NHG
Aankoopmakelaar
9,6
Beoordeling van Taxatie Tarieven: 9,6 / 10 - 97255 beoordelingen