Vergelijk hier de tarieven

Uitleg

Wat denkt u dat de woning ongeveer waard is? Als de woning momenteel te koop staat kunt u de vraagprijs invullen.

Sommige taxateurs hanteren voor duurdere (vaak grotere) woningen een hoger tarief. We willen u graag het juiste tarief tonen.

90% van de taxatie-aanvragen is binnen 3½ uur ingepland

Bureauwaardering

Een bureauwaardering is een hybride taxatievorm waarbij de taxatie op afstand plaatsvindt. Een bureauwaardering is sneller en goedkoper dan een reguliere taxatie, maar is geen vervanging. Vanaf 1 juli 2021 vervangt de bureauwaardering de modelmatige waardebepaling, die ook op afstand plaatsvond.

Bureauwaardering en modelmatige taxatie

De nieuwe bureauwaardering vervangt de modelmatige taxatie op afstand die al langer bestond. Feitelijk is het een uitbreiding van de modelmatige taxatie die meer mogelijkheden biedt. Maar wat is een modelmatige taxatie? Een modelmatige taxatie was een waardebepaling van een object aan de hand van vergelijkingsmethodes. De bureauwaardering is de opvolger van deze modelmatige manier van taxeren.

Taxatie op afstand

Bij een bureauwaardering komt de taxateur niet op locatie om de woningwaarde vast te stellen. De taxatie vindt op afstand plaats. In plaats daarvan wordt de woningwaarde gebaseerd op twee modelwaardes. Deze modelwaardes moeten worden vastgesteld door twee onafhankelijke modelwaardeleveranciers.

Bureauwaardering voor hypotheek

Een bureauwaardering kan gebruikt worden voor het aanvragen van een hypotheek als de hoogte van de hypotheek niet meer is dan 90% van de woningwaarde en de hypotheekverstrekker een bureauwaardering toestaat. Bovendien moet de woning geschikt zijn voor een bureauwaardering. Nieuwbouwwoningen, appartementen en unieke woonobjecten zijn uitgesloten voor een bureauwaardering.

Bureauwaardering kosten

De kosten van een bureauwaardering zijn lager dan die van een reguliere taxatie. Een bureauwaardering is geen fysieke taxatie. De taxateur is hierdoor minder tijd kwijt aan een bureauwaardering dan aan een reguliere taxatie.

Bureauwaardering aanvragen

"Binnen 10 minuten al telefoon van de makelaar"Dhr. Mulder "Alles lekker snel geregeld"Mvr. Smeets "Snel, tijdig en voor een mooie prijs een keurig rapport!"Dhr. Wassenaar
NRVT
NVM
VBO Makelaar
Vastgoedpro
NHG
Aankoopmakelaar
9,6
Beoordeling van Taxatie Tarieven: 9,6 / 10 - 97407 beoordelingen