Vergelijk hier de tarieven

Uitleg

Wat denkt u dat de woning ongeveer waard is? Als de woning momenteel te koop staat kunt u de vraagprijs invullen.

Sommige taxateurs hanteren voor duurdere (vaak grotere) woningen een hoger tarief. We willen u graag het juiste tarief tonen.

90% van de taxatie-aanvragen is binnen 3½ uur ingepland

NWWI taxatiekosten vergelijken

Heeft u een NWWI taxatie nodig? De NWWI taxatie kosten liggen niet vast en verschillen dus sterk per taxateur. Zorg daarom altijd dat u de kosten voor een NWWI taxatie vergelijkt! Op taxatietarieven.nl vindt u direct de goedkoopste NWWI taxatie in uw regio. 

Wat is een taxatie met NWWI validatie?

Het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI) is een onafhankelijk taxatieinstituut dat het uitgebrachte taxatierapport valideert. Zij valideren taxatierapporten van woningen van aangesloten taxateurs en zien erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijk richtlijnen is opgesteld. Geldverstrekkers, intermediairs en consumenten krijgen zo heldere, objectieve en betrouwbare woningtaxaties die inzicht geven in de wijze waarop de getaxeerde waarde tot stand is gekomen. Door deze validatie wordt het taxatierapport geaccepteerd door het NHG en alle hypotheekgeldverstrekkers. Zonder deze NWWI-controle wordt het taxatierapport in veel gevallen niet geaccepteerd. Meer informatie over de kwaliteit van een taxateur.

Taxatie huis NWWI

De werkwijze van taxatietarieven.nl is zeer eenvoudig. In slechts een paar stappen heeft u een taxateur gevonden die een NWWI taxatierapport voor u opstelt. Het enige wat u hoeft te doe, is de vier onderstaande stappen volgen: 

  1. U vult de postcode in van het huis dat u wilt laten taxeren;

  2. Hierna verschijnt er een lijst met de kosten + validatiekosten NWWI voor het aanvragen van een gevalideerd taxatierapport in uw regio;

  3. U klikt door naar de website van de door u gekozen taxateur;

  4. Op de website van de taxateur zult u meer informatie vinden en kunt u desgewenst direct een NWWI gevalideerd taxatierapport aanvragen.

Alle taxateurs zijn aangesloten bij een van de brancheorganisaties en staan vermeld in een van de taxateursregisters. Alle taxateurs hebben een aansluiting bij het taxatieinstituut NWWI en kunnen dus een correct NWWI gevalideerd taxatierapport voor u opstellen. Het taxatierapport voldoet altijd aan de eisen van het laatst uitgegeven model taxatierapport financiering woonruimte, vastgesteld door het Contactorgaan Hypothecair Financiers (CHF).

Kosten taxatierapport NWWI

Een taxatierapport met NWWI keurmerk is duurder dan een rapport zonder dit keurmerk. De taxateur mag zelf bepalen welke kosten hij/zij in rekening brengt voor een NWWI taxatie. Het NWWI zelf berekent de taxateur in ieder geval €51,43 voor een gevalideerd taxatierapport. De NWWI bijdrage staat los van het bedrag dat de taxateur rekent voor de levering van zijn/haar diensten. De NWWI taxatie kosten verschillen dus per taxateur.

Taxateurs vergelijken doet u eenvoudig en snel via onze website. Vind de goedkoopste NWWI taxatie!

"Binnen 10 minuten al telefoon van de makelaar"Dhr. Mulder "Alles lekker snel geregeld"Mvr. Smeets "Snel, tijdig en voor een mooie prijs een keurig rapport!"Dhr. Wassenaar

NWWI taxatie
NHG taxatie
VastgoedCert taxatie register
SCVM taxatie register

Aankoopmakelaar
9,5
Beoordeling van Taxatie Tarieven: 9,5 / 10 - 53325 beoordelingen