Vergelijk hier de tarieven

Uitleg

Wat denkt u dat de woning ongeveer waard is? Als de woning momenteel te koop staat kunt u de vraagprijs invullen.

Sommige taxateurs hanteren voor duurdere (vaak grotere) woningen een hoger tarief. We willen u graag het juiste tarief tonen.

90% van de taxatie-aanvragen is binnen 3½ uur ingepland

Executiewaarde woning

De executiewaarde van een woning is de waarde die een woning opbrengt in de meest ongunstige omstandigheden. Tot en met 2012 werd deze waarde opgenomen in het taxatierapport. Vanaf 1 januari 2013 staat de executiewaarde van een huis niet meer in het taxatierapport. Nu wordt de executiewaarde bepaald aan de hand van de vrije verkoopwaarde of marktwaarde van een woning.

Executiewaarde huis

De executiewaarde van een huis is van belang als de geldverstrekker overgaat tot gedwongen verkoop. Een executieverkoop vindt pas plaats als er geen andere oplossing meer mogelijk is. In het geval van een executieverkoop wordt de executiewaarde van een woning bepaald aan de hand van de vrije verkoopwaarde of marktwaarde. Dit is de waarde die de woning opbrengt onder normale omstandigheden. De executiewaarde ligt vaak lager dan de marktwaarde. 

Executiewaarde woning berekenen

De executiewaarde is een schatting van de waarde van de woning bij een gedwongen verkoop. De executiewaarde wordt vaak geschat tussen de 80 en 85% van de vrije verkoopwaarde. Bij nieuwbouwwoningen ligt de executiewaarde van een huis meestal rond de 90% van de vrije verkoopwaarde. Woningen in verhuurde staat hebben vaak een lagere executiewaarde. In sommige gevallen wordt de WOZ-waarde gebruikt om een schatting te maken. Bepaal in een gesprek met uw financieel adviseur of het mogelijk is om de WOZ-waarde te gebruiken.

"Binnen 10 minuten al telefoon van de makelaar"Dhr. Mulder "Alles lekker snel geregeld"Mvr. Smeets "Snel, tijdig en voor een mooie prijs een keurig rapport!"Dhr. Wassenaar
NRVT
NVM
VBO Makelaar
Vastgoedpro
NHG
Aankoopmakelaar
9,6
Beoordeling van Taxatie Tarieven: 9,6 / 10 - 97255 beoordelingen