Vergelijk hier de tarieven

Uitleg

Wat denkt u dat de woning ongeveer waard is? Als de woning momenteel te koop staat kunt u de vraagprijs invullen.

Sommige taxateurs hanteren voor duurdere (vaak grotere) woningen een hoger tarief. We willen u graag het juiste tarief tonen.

90% van de taxatie-aanvragen is binnen 3½ uur ingepland
"Binnen 10 minuten al telefoon van de makelaar"Dhr. Mulder "Alles lekker snel geregeld"Mvr. Smeets "Snel, tijdig en voor een mooie prijs een keurig rapport!"Dhr. Wassenaar

NWWI taxatie
NHG taxatie
VastgoedCert taxatie register
SCVM taxatie register

Aankoopmakelaar

Woningtaxatie

Hebt u een woning op het oog en wilt u weten wat deze woning waard is? Dan is er een woningtaxatie nodig. Een erkende taxateur kan de waarde van uw woning bepalen.

Kosten woningtaxatie

Wanneer u een woning wilt laten taxeren moet u rekening houden met de kosten voor een taxatierapport. De prijzen voor woningtaxaties verschillen per taxateur, het is dan ook verstandig om de taxatietarieven van de verschillende taxateurs met elkaar te vergelijken.

Veel taxateurs hanteren een tarief van 1,85 promille van de taxatiewaarde van de woning. Maar tegenwoordig zijn er ook steeds meer taxateurs die uw woning taxeren voor een vaste prijs. Voordat u een taxateur inschakelt doet u er goed aan om eerst na te gaan wat de kosten zijn voor een taxatie van uw woning.

Weten wat de kosten voor de taxatie van uw woning zijn? Op taxatietarieven.nl vindt u de tarieven voor goedkope woningtaxaties. Wanneer u uw gegevens invoert verschijnt er een lijst met de goedkoopste taxateurs bij u in de buurt.

Woningtaxatie voor hypotheek

Wilt u een woning kopen? Dan is een taxatie van uw woning voor de hypotheek van groot belang. Geldverstrekkers vereisen bij het verstrekken van een hypotheek een taxatierapport waardoor zij de hoogte van de hypotheek goed kunnen bepalen.

Steeds meer geldverstrekkers eisen een gevalideerd taxatierapport, dit houdt in dat het taxatierapport en de taxateur aan strenge kwaliteitseisen moeten voldoen. Het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI), is een onafhankelijk, landelijk taxatie instituut dat geldt als keurmerk voor taxateurs.

De taxatiekosten voor een woningtaxatie zijn wanneer er sprake is van een NWWI taxatie hoger dan de kosten voor een niet-gevalideerde woningtaxatie. Het is verstandig om ook hier rekening mee te houden bij de keuze voor een taxateur.

Wilt u de goedkoopste woningtaxatie? Vul dan hierboven uw gegevens in en vindt de goedkoopste woningtaxateur bij u in de buurt.