Vergelijk hier de tarieven

Uitleg

Wat denkt u dat de woning ongeveer waard is? Als de woning momenteel te koop staat kunt u de vraagprijs invullen.

Sommige taxateurs hanteren voor duurdere (vaak grotere) woningen een hoger tarief. We willen u graag het juiste tarief tonen.

90% van de taxatie-aanvragen is binnen 3½ uur ingepland

Taxatierapport woning

Heeft u de woning van uw dromen gevonden? Dan heeft u een taxatierapport van de woning nodig om een hypotheek af te kunnen sluiten. Hieronder leest u alles over taxatierapporten voor huizen en woningen. Wij informeren u graag over de kosten voor een taxatierapport en de verschillende eisen (NHG en NWWI) die de geldverstrekkers aan het taxatierapport stellen. Zodat u goed geïnformeerd bent over het taxatierapport voor de aankoop en/of verkoop van een woning.


Taxatierapport huis

Hypotheekverstrekkers eisen een taxatierapport van het huis waar u een hypotheek voor aan wilt vragen. De hypotheekverstrekker wil namelijk weten of het huis dat u koopt wel een goede investering is en of het risico van de hypotheek acceptabel is.


Taxatierapport voor een hypotheek

De hypotheekverstrekkers stellen verschillende eisen aan de taxatie van de woning. De taxateur moet erkend zijn en ingeschreven staan in een register voor taxateurs (het VastgoedCert of SCVM). Daarnaast moet het taxatierapport van de woning voldoen aan de normen die zijn vastgesteld door het CHF (Centraal Hypothecair Fonds).

Alle taxateurs die op deze website staan vermeld zijn gecertificeerd en/of beëdigd en voldoen aan de laatste normen, vastgesteld door Contactorgaan Hypothecair Financiers, in samenwerking met de makelaar en taxatie brancheverenigingen. Daarnaast zijn alle taxateurs aangesloten bij een van de brancheorganisaties.

NWWI en NHG taxatie

Voor de aankoop van een woning hebt u dus in de meeste gevallen een taxatierapport nodig. Dit taxatierapport moet voldoen aan de eisen die geldverstrekkers stellen. Geldverstrekkers stellen tegenwoordig steeds hogere eisen, zowel aan de taxateur (zoals hierboven beschreven) als aan het taxatierapport zelf. De meeste taxatierapporten van een huis moeten voldoen aan de eisen die zijn opgesteld door het NWWI en de NHG. Bij Taxatietarieven.nl kunt u er altijd voor kiezen om een taxatierapport voor uw woning op te laten stellen die voldoet aan de NWWI en NHG eisen.


Uw woning laten taxeren?

Op taxatietarieven.nl kunt u eenvoudig de kosten voor een taxatie van uw woning vinden. U vult de geschatte waarde van de woning en de postcode in, daarna verschijnt er een lijst met de goedkoopste taxateurs bij u in de regio. U kunt eenvoudig doorklikken naar de website van de betreffende taxateur, op deze website kunt u een taxatie aanvragen.

Door de kostenvergelijking betaalt u nooit te veel voor de taxatie van uw woning.


Op zoek naar het goedkoopste taxatierapport voor uw woning? Vergelijk dan hierboven de tarieven van de verschillende taxateurs en vraag de goedkoopste taxatie aan!

"Binnen 10 minuten al telefoon van de makelaar"Dhr. Mulder "Alles lekker snel geregeld"Mvr. Smeets "Snel, tijdig en voor een mooie prijs een keurig rapport!"Dhr. Wassenaar

NWWI taxatie
NHG taxatie
VastgoedCert taxatie register
SCVM taxatie register

Aankoopmakelaar
9,5
Beoordeling van Taxatie Tarieven: 9,5 / 10 - 55674 beoordelingen