Vergelijk hier de tarieven

Uitleg

Wat denkt u dat de woning ongeveer waard is? Als de woning momenteel te koop staat kunt u de vraagprijs invullen.

Sommige taxateurs hanteren voor duurdere (vaak grotere) woningen een hoger tarief. We willen u graag het juiste tarief tonen.

90% van de taxatie-aanvragen is binnen 3½ uur ingepland

NHG Taxatierapport – Wat kost een NHG taxatie?

Vind snel en eenvoudig de goedkoopste NHG taxatie in uw regio. Klik eenvoudig door naar de website van de door u geselecteerde taxateur voor een NHG taxatierapport. Op de website van de taxateur kunt u dan meer informatie vinden en direct contact opnemen om een NHG taxatie aan te vragen.

Wat is een NHG taxatie?

De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is de naam van de garantie die u kunt krijgen als u een lening afsluit voor het kopen of verbouwen van een woning. De NHG stelt als eis dat het taxatierapport van de NHG taxateur wordt gecontroleerd (validatie) voordat deze wordt geaccepteerd. Het NHG zal namelijk het taxatierapport uitsluitend accepteren indien deze door tussenkomt van een erkend instituut (bijvoorbeeld NWWI) is uitgebracht. De kosten die het erkend instituut (bijvoorbeeld NWWI) maakt zullen bij de taxateur in rekening worden gebracht. 

Taxatierapport woning NHG

  1. U vult de geschatte waarde van de woning en de postcode in;
  2. Hierna verschijnt er een lijst met de goedkoopste taxateurs in uw regio;
  3. U klikt door naar de website van de door u gekozen taxateur;
  4. Op de website van de taxateur zult u meer informatie vinden en kunt u desgewenst direct een taxatie met NHG aanvragen.

Alle taxateurs zijn aangesloten bij een van de brancheorganisaties NVM, VBO, of VastgoedPRO en staan vermeld in een van de taxateurs registers VastgoedCert of SCVM. Alle taxateurs hebben een aansluiting bij het taxatie instituut NWWI. Het taxatierapport voldoet altijd aan de eisen van het laatst uitgegeven model taxatierapport financiering woonruimte, vastgesteld door het Contactorgaan Hypothecair Financiers (CHF). Neutrale rol taxatietarieven.nl: onze website geeft de taxatie tarieven, lidmaatschappen, en standplaats van de taxateur weer, de bezoeker bepaalt vervolgens zelf met welke taxateur hij/zij zaken wil doen.

"Binnen 10 minuten al telefoon van de makelaar"Dhr. Mulder "Alles lekker snel geregeld"Mvr. Smeets "Snel, tijdig en voor een mooie prijs een keurig rapport!"Dhr. Wassenaar

NWWI taxatie
NHG taxatie
VastgoedCert taxatie register
SCVM taxatie register

Aankoopmakelaar
9,5
Beoordeling van Taxatie Tarieven: 9,5 / 10 - 53315 beoordelingen