Vergelijk hier de tarieven

Uitleg

Wat denkt u dat de woning ongeveer waard is? Als de woning momenteel te koop staat kunt u de vraagprijs invullen.

Sommige taxateurs hanteren voor duurdere (vaak grotere) woningen een hoger tarief. We willen u graag het juiste tarief tonen.

90% van de taxatie-aanvragen is binnen 3½ uur ingepland

Wat kan ik doen als een bepaalde executiewaarde gehaald moet worden?

De executiewaarde geeft de waarde van een woning weer als dat gedwongen verkocht zou moeten worden. De executiewaarde van bestaande huizen wordt geschat op 80 tot 90% van de vrije verkoopwaarde, de prijs die de woning op zou brengen bij normale verkoop. Voor de executiewaarde van nieuwbouwwoningen wordt ongeveer 90% van de aanneemsom gerekend, inclusief eventueel meerwerk. De executiewaarde bepaalt doorgaans hoeveel u kunt lenen. Dit is meestal maximaal 125% van de executiewaarde.

Bij een hypotheek is het dus voordelig om een zo hoog mogelijke executiewaarde te hebben i.v.m. hypotheekrente korting. Een taxateur moet objectief zijn in de waardebepaling van de woning maar kan wel rekening houden met de gewenste executiewaarde. Het maakt dan niet uit of u een taxateur via uw hypotheekadviseur laat regelen of dat u er zelf een uitzoekt. Laat de taxateur wel altijd vooraf weten als u een bepaalde executiewaarde nodig heeft.

Heeft u nog meer vragen en worden deze niet beantwoord in onze lijst met veelgestelde vragen? Neem dan gerust contact met ons op. 

"Binnen 10 minuten al telefoon van de makelaar"Dhr. Mulder "Alles lekker snel geregeld"Mvr. Smeets "Snel, tijdig en voor een mooie prijs een keurig rapport!"Dhr. Wassenaar

NWWI taxatie
NHG taxatie
VastgoedCert taxatie register
SCVM taxatie register

Aankoopmakelaar
9,5
Beoordeling van Taxatie Tarieven: 9,5 / 10 - 59466 beoordelingen